Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

fredag, juni 05, 2009

En Green New Deal för gröna jobb

Europa står inför en jobbkris och en klimatkris - låt oss lösa bägge två samtidigt. Miljöpartiet de Gröna går inför EU-parlamentsvalet 7 juni till val på en grön investeringsplan - A Green New Deal. Miljöpartiet och våra europeiska syskonpartier vill se stora investeringar i järnvägar och annan spårburen trafik, förnyelsebara energislag, biobränslen, energieffektiviseringar med mera. Detta ger en chans att bemöta klimathotet samtidigt som det skapar nya jobb. Europeiska gröna partiet beräknar att vår Green New Deal skapar 5 miljoner nya gröna jobb, vilket innebär cirka 2000 nya jobb i Sjuhäradsbygden.

Vi gröna vill att EU ska sluta subventionera kärnkraft och kolkraft. Vi gröna vill att EU ska sluta pumpa in pengar i motorvägar och flygplatser. Vi gröna vill se ett EU som tar ansvar i klimatfrågan och stimulerar långsiktigt hållbara projekt, som dessutom skapar nya gröna jobb. Jordklotet har inte tid att vänta på att världen vaknar upp, det är dags att agera nu. Gör ett bra klimatval 7 juni och rösta grönt.

(ännu opublicerad artikel skickad till lokalavisen)

6 kommentarer:

Michael Karnerfors sa...

Miljöpartiet och våra europeiska syskonpartier vill se stora investeringar i järnvägar och annan spårburen trafik, förnyelsebara energislag, biobränslen, energieffektiviseringar med mera. Detta ger en chans att bemöta klimathotet samtidigt som det skapar nya jobb.

Forskning från Spanien visar att mer än dubbelt så många jobb förstörs jämfört med hur många "gröna" jobb som skapas. De "gröna" jobben är dessutom fantastiskt dyra, kostar mellan 500 000 och 1 miljon EUR styck.

Slöseri med pengar helt enkelt. Kärnkraft är mer tillförlitligt, mer ekonomiskt och har en avsevärt bättre chans att kraftigt minska utsläppen.

Anonym sa...

Michael Kanerfors är en patetisk lögnare.

Michael Karnerfors sa...

Oj vad förkrossad jag känner mig "Anonym"... din kritik är ju så saklig, så faktaspäckad och slår helt hål på faktareferensen jag gav.

(Notera viss ironi)

Dieselola sa...

Jag tycker det är märkligt att bloggaren mer och mer sällan kommenterar sina blogginlägg. Tyvärr så klarar han nog inte av att kontra dessa utmärkta fakta tex michael kommer med. Sorgligt tycker jag.

Anonym sa...

Dieselola: Jag har hört att det är valrörelse nu, och antar att det är därför bloggaren både bloggar och kommenterar mindre än valrörelse. Finns väl annat att göra liksom.

Dieselola sa...

Till anonym: dock var det ju ingen vidare panik med valrörelsen för ett år sedan :)