Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

söndag, mars 01, 2009

Att möblera om verkligheten

Det är inte ovanligt att människor med starka övertygelser gärna möblerar om verkligheten så den passar deras övertygelse - förmodligen är det djupt mänskligt att vilja göra så och inte så mycket att gnälla över.

Icke desto mindre är det minst sagt tveksamt när någon väljer att föra ut den ommöblerade verkligheten som en slags sanning.

I dagens lokalavis (tyvärr ej på nätet) skriver Kenneth Winberg, talesman för bensinskatteuppror.se att "Alliansen vann, bl.a tack vare bensinskattesänkarlöftet".

Nja, tänkte jag. Var det verkligen så? I Henrik Oscarssons och Sören Holmbergs sammanfattning av varför alliansen vann valet 2006 står inte ett ord om något bensinpris. Och i alliansens gemensamma valmanifest från valrörelsen 2006 står inte heller ett ord om något bensinpris. Inte heller fanns bensinpriset med i den första regeringsförklaringen. Hur kan då Kenneth Winborg ha fått för sej att det skulle utlovats något sänkt bensinpris? Uppenbarligen hör man vad man vill höra.

Ärkepopulisterna i kristdemokraterna körde visserligen hårt på bensinpriset i valrörelsen 2006, det är sant. Men redan då fanns det vi som hävdade att det inte skulle hålla. Väljarna gick nu inte på kd-tokarnas klimatfientliga populism alltför mycket - partiet tappade röster jämfört med föregående riksdagsval och förblev det minsta borgerliga partiet.

Och bensinskattesänkarlobbyn undrar fortfarande vad det var som hände.

Kan f.ö rekommendera facebookgruppen Vi som har större drömmar än billigare bensin.

1 kommentar:

markperspektiv sa...

Kenneth winsborg har en spännande blogg där han i varje inlägg upprepar att MP och V är storstädernas överklassparti, hatar privatbilism och att miljö bara är flum. Dessutom går det inte att kommentera några inlägg. Kenneth beklagar att majoriteten av de som åker kollektivt är kvinnor för kvinnorna gör ju hushållsjobbet hemma och borde få åka bil så de sparar tid när de ska utföra alla hushållssysslor!
Kenneth är inte bar bilkramare utan Hedenhös-feminist=)

//Markus