Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

söndag, februari 01, 2009

Tvåvägskommunikation

Om man tycker till om Expressen får man svar från Expressen.
Chefredaktören för www.expressen.se i ett inslag i favvoprogramet Medierna om "gammelmedias" kommunikation med kommentatorer och bloggare.

Förmodligen är principen ny - eftersom jag inte fick någon reaktion när jag skrev om Expressen och personvalet i somras :)

3 kommentarer:

Thomas Mattsson,Expressen sa...

Hej Johan! Jag känner inte till det som du skrev om Expressen och personvalet i somras och länken i posten ovan går till SR.se, men om du länkar till ditt gamla inlägg så ska jag försöka se till att vi svarar!

Vänligen

Thomas Mattsson,
Expressen

Johan sa...

Ojoj, ibland trasslar man till det. Här är länken. Ändrar i inlägget oxå.

Måste säga att jag är imponerad av hur snabbt du letade reda på inlägget. All heder!

(Tyckte f.ö både du och han ifrån Dagen gjorde mkt bra ifrån er i programmet).

Thomas Mattsson,Expressen sa...

Hej igen Johan! Jag har nu läst din bloggpost från 2008-06-30, men kan inte erinra mig varför jag inte kommenterade den då. Jag var bortrest på semester, men brukar scanna av nätet ändå. Kanske missade jag dig, kanske tänkte jag kontrollera fakta kring det du skrev och glömde det? Kanske hann jag helt enkelt inte?

Anyway: Debatten i SR P1 "Medierna" handlade om hur journalister bör förhålla sig till det som skrivs på bloggar och artikelkommentarer, och min policy är att Expressen i möjligaste mån ska ge respons. Det går inte alltid, akuta nyhetslägen påverkar prioriteringar och ibland avstår vi från att kommentera rena falsarier eller självklarheter.

Man får överväga tid och nytta, men det inlägg du skrev faller väl inom ramen för något som vi borde ha kommenterat. Det är en trovärdighetsfråga att i möjligaste mån svara, och trovärdighet är viktigt för oss.

15 gånger har Expressens medarbetare tilldelats "Stora journalistpriset" och tre år i följd har Expressens medarbetare fått "Guldspaden" av föreningen Grävande Journalister. I fjol var det första gången som Grävande Journalister prisade webbjournalistik, och det första hedersomnämnandet gick till Expressebn.se vilket vi är stola för.

Men: all denna satsning på kvalificerat innehåll är till intet om publiken upplever oss som icke transparenta, ovilliga att debattera. Därför försöker jag så långt som det är möjligt svara på frågor.

Vänligen

Thomas Mattsson,
Expressen