Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

tisdag, februari 17, 2009

Torsk på Tallin

P1-programmet Kaliber har wallraffat Sverigedemokraterna - till dess reportern blev påkommen härommånaden när SDU var på Estlandskryssning.

SDU-ledaren Erik Almqvist är upprörd i Expressen.

- Däremot kan jag säga att jag tycker att det är extremt anmärkningsvärt om det är så att en journalist från statlig, offentligt finansierad media ljuger för ungdomar, en del av dem minderåriga, utger sig för att vara deras kompis, umgås med dem i månader för att sedan filma dem i smyg när de är på en privat utlandsresa.
- Inget annat parti skulle utsättas för nåt sånt, dessutom strider det mot EG-rätten och vi kommer att agera juridiskt.
Nja. Nationaldemokraterna wallraffades typ 2001 av TV3. Och 2002 gjorde SVTs Uppdrag Granskning ett stort omfattande reportage medelst wallraffing kring dold rasism bland riksdagspartierna. Moderaterna åkte dit rätt hårt, men även en hög socialdemokrater och en del andra. Och i valrörelsen 2006 wallraffade Expressen alla riksdagspartier. Det sverigedemokratiska det-är-så-jävla-synd-om-oss-syndromet går igen... Almqvist får nog läsa på lite - och förmodligen kommer väl en indignerad punkt om wallraffing in i nästa sd-märkta åsiktsdokument?

Dessutom - var de inte på en festresa till Estland? Bjuder SDU med minderåriga på sådana resor?

Nåväl. Wallraffing ÄR en tveksam metod. Resultatet får väl visa ifall metoden var berättigad. Ifall Sverigedemokraterna inte har något att dölja kommer väl det hela sluta med ett stort "jaha" när programmen sänds i vår. Jag får väl ta och fråga fullmäktigekollegan tillika viceordföranden i SDU William Petzäll på torsdagens KF-möte ifall han är nervös eller inte.

F.ö har Sverigedemokraterna fått draghjälp från Moderaterna. Osmakligt och helt vanvettigt. Läs mer hos Maria Ferm.

2 kommentarer:

Tom sa...

Nu är dom allt bra rädda i SD.

Finns det något bra material som kan visa hur det går till i partiet bakom den putsade fasaden. Jag tror det finns mycket. Och det bästa är att det inte bara är ungdomar som finns med på filmerna utan även partiledaren och andra högt uppsatta i partiet.

Kan ju bli hur bra reportage som helst. Föreslår även att man lämnar över råmaterialet till uppdrag granskning eller liknande tv program som kan arbeta vidare med materialet.

Johan sa...

Undrar vart alla de sd-kommentatorer som dyker upp så fort man bloggar om sverigedemokraterna tagit vägen?