Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

söndag, januari 11, 2009

Somliga straffas, men inte genast

– Jag tror det är väldigt viktigt att alla fyra partier syns, och blir mera synliga i media och i den politiska debatten under 2009. Framgångskonceptet 2006 var just att alla fyra partier syntes lika mycket och gavs utrymme att profilera sig inom ramen för det vi gemensamt är överens om. Det ligger i alla fyra partiernas intresse.
Lennart "Bagdad Bob" Sjögren, partisekreterare (kd) kommenterar sitt partis sviktande opinionssiffror

Låt mej se. Vad profilerade sej kristdemokraterna inom i valet 2006? Göra livet allmänt jäkligt för homosexuella, sänka bensinpriset, vårdnadsbidrag och slopad fastighetsskatt? Det sistnämnda hade de väl någotsånär stöd för i La Allianza, men vårdnadsbidraget blev en halvmesyr och av de två förstnämnda profilfrågorna har de inte fått igenom ett jota.

Vill dessutom påminna om vad jag själv skrev i augusti 2006.

Kristdemokraterna tillåts spela en något friare roll än de andra partierna. De tillåts mala på om bensinpriset, trots att ingen av blockbröderna håller med dem i frågan. Blockbröderna vet att om kd åker ur riksdagen blir det ingen regeringsmakt.
Kristdemokraternas populistiska valupplägg 2006 straffar sej nu några år senare.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Att den öppet stoltserande homofoba frikyrkohögern KD åker ut vid nästa val vore en nåd att stilla bedja om.

Självalda vidskepelser som dyrkandet av osynliga andar och gudar med medföljande religiösa griller om andras påstådda felaktigheter hör inte hemma i politiken. Schas!

Hur var det KD-s självutnämda homoexpert Chatrin Paulsson sa för några år sen i tv?

" Vi anser inte att homosexuella - per definition- är diskriminerade då vi(läs kristna) tillåter dessa att vistas fritt ute på gatorna.

Efter det mediala högerkristna praktsjälvmålet så har Paulsson numera dragit sig tillbaks- klokt nog- för omgivningens hälsa, blodtryck och välbefinnande.

Xperia

Anonym sa...

Inom Kd finns dessutom inslag av kristen sionism. Så här lagom till alla demonstrationer för Gaza så kommer väl trendkänsliga kristdemokrater uttala stöd för israels fortsatta ockupation.
//Markus

Anonym sa...

RE: markperspektiv. Absolut. Religiösa agggesioner mot andra länder är bara felaktiga så länge dom inte är kristna....
/Åke

Creutz sa...

Att Kd åker ut är väl en nåd att stilla bedja om.

Anonym sa...

Creutz? Vill du att kd åker ut?????!!!!

Tore sa...

Så länge något annat parti försvarar kärnfamiljen kan Kd gärna åka ut!