Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

torsdag, januari 22, 2009

Palatskupp i fullmäktigeparti?

Den stora frågan efter kvällens fullmäktigeföreställning är ifall en palatskupp är på gång inom vänsterpartiet? En av partiets fullmäktigeledamöter röstade nämligen tillsammans med de andra fullmäktigepartierna ned deras anförare Lennart Andreassons motion om att dra om två av stadens busslinjer.

8 kommentarer:

Lennart Andreasson ( V ) sa...

Du kan vara lugn Johan, han röstade fel! Det berodde inte på att han hade någon annan uppfattning än att förslaget var utmärkt!

Han skjutsade mig hem efter fullmäktige - allt är förlåtet!

Det är värre med er övriga som röstade ner ett förslag som enligt ert eget motionssvar spar resurser inom kollektivtrafiken, förkortar resvägar, ökar turtätheten, ger fler och nöjdare resenärer, skapar en bättre arbetsmiljö för föranrna och minskar utsläppen. Ni kunde dessutom lagt till att det sparar miljonbelopp. Allt detta röstade ni nej till - med brått mod!

Bortförklara det om du kan Johan!

Johan sa...

Nåväl Lennart. Det var ju inte det att ditt förslag var dåligt. Vad vi andra partier ville var att inte föregå den översyn som pågår genom att bryta ut två linjer ur den. Kanske blir det ändå i slutändan något i den riktningen, kanske inte. Men det höll du ju med om själv eftersom du inte yrkade bifall utan att den skulle anses besvarad. Det känns för mej mest som en semantisk diskussion huruvida motion borde avslås eller besvaras i det här fallet. Jag menar, dina tankar lär ju ha gått fram i vilket fall som helst.

Det tycker jag inte är att bortförklara. Snarare "förklara".

Johnny M sa...

Man kan ju undra hur det är möjligt att en politiker röstar fel! Klarar han inte ens av att rösta så kan han väl lämna sin plats till förfogande?! Hur svårt kan det vara?

The White Boy sa...

Johnny M:
Man kan ju undra hur det är möjligt att en politiker röstar fel!
Om du frågar mig röstar alltid vänsterpartiets politiker fel i de flesta frågor... Oftast gör även Johan detta tyvärr.

/Alexander Lund (Back in the game)

Johan sa...

Alexander. så när jag (de gånger jag är tjänstgörande) röstar med fp och de andra i sexpartikoalitionen röstar jag alltså fel? ;)

(eller tänker du på det fåtal gånger mp röstat med oppositionen?)

och välkommen tillbaka!

The White Boy sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
The White Boy sa...

Ahhh... Du gör misstaget att ta mig för en Fp:are. Det skeppet seglade iväg snabbt i blåsten från bland annat FRA, Ipred samt allmän förbudsiver.

Min åsikter är och förblir liberala och det krävdes makt i riksdagen för att inse att detta inte delades av FP.

Men okej, lokalt kanske du röstar rätt större delen av tiden.

Johan sa...

Damn, sicket slarv av mej!

Hursomhaver tycker jag du gjort en högst rimlig liberal analys av fp.