Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

söndag, december 07, 2008

Nu vinner vi valet

Idag kom så det efterlängtade beskedet. Den rödgröna oppositionen väljer att försöka enas för att lägga energin på att utmana Regeringen Reinfeldt. Jag anade att något var på gång tidigare i veckan, när Peter Eriksson och Lars Ohly försökte hålla sams hos KGB. Mycket återstår, det finns gott om svåra frågor att ta tag i... Men nu har i alla fall ett redigt steg tagits mot en ny regering och det känns väldigt bra!

Samtidigt oroas jag av att detta innebär att landet hamnar allt närmre ett slags tvåpartisystem. Det är inget vidare, men uppenbarligen är det som krävs för att i dagsläget få en chans till en ny regering. Vad som sedan händer efter 2010 får vi se då. Om La Allianza tappar makten tror jag inte de orkar hålla ihop alltför länge i opposition, och kanske gäller även samma för de rödgröna? Och vad händer ifall Sverigedemokraterna blir vågmästare? Blockpolitiken är absolut inte huggen i sten.

Naturligtvis kommer borgerligheten jaga de rödgröna med frågan om vilket inflytande och vilka poster vänsterpartiet kommer få i en rödgrön regering. Det är en bra fråga. Jag har väl svårt att tänka mej vänsterpartiet insläppta på finans-, utrikes-, försvars- eller utbildningsdepartementen. Däremot skulle det inte förvåna mej ifall socialministern efter valet 2010 är vänsterpartist. Vilket nog skulle funka väldigt bra.

Okej. Nu vinner vi valet!

1 kommentar:

Kraxpelax sa...

Från landets bäste ekonomianalytiker:

http://www.newsmill.se/artikel/2008/10/21/ekonomins-elande

http://www.newsmill.se/artikel/2008/09/02/om-de-okande-klyftorna-i-det-svenska-samhallet

http://www.newsmill.se/artikel/2008/10/21/ekonomins-elande

http://www.newsmill.se/artikel/2008/09/02/om-de-okande-klyftorna-i-det-svenska-samhallet