Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

tisdag, december 02, 2008

Byt Mat Inte Klimat

Grön Ungdom sjösätter nu sin eminenta klimatkampanj "Byt Mat Inte Klimat" som vill visa på köttkonsumtionens stora miljöpåverkan.

Att fordonssektorn bidrar till enorma mängder koldioxidutsläpp är välkänt och att det krävs politiska åtgärder för att minska såväl flyg som biltrafik. Vad få är medvetna om är att 18 procent av de globala växthusgasutsläppen orsakas av köttindustrin, en större andel utsläpp än transportsektorn.

Människor måste konsumera mindre kött för att klimatförändringarna ska kunna hejdas. Biffen är en större miljöbov än bilen och det är dags att klimatproblemen som köttkonsumtion orsakar tas på lika stort allvar som biltrafiken!
Alla måste inte bli vegetarianer (åtminstone inte ur en klimatsynvinkel) - men det finns ingen anledning att äta så mycket kött som vi gör i den rika världen idag. Den globala köttkonsumtionen har femfaldigats sedan 1950-talet. En vegetarisk dag i veckan räcker långt om man vill göra skillnad.

Läs mer hos Maria Ferm - som även listat fler som bloggat om kampanjen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jo, alla måste bli vegetarianer eller så bygger vi upp köttproduktionen runt dom gamla i samhället. När man fyllt 65 blir det slakt istället för pension. Det skulle spara de gamla en massa lidande, samhället en massa pengar och köttätarna skulle få klimatneutralt kött.

/Ät mig