Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

onsdag, november 19, 2008

Vad vill egentligen Sverigedemokraterna med Borås?

Det är en vecka kvar till budgetfullmäktige och fortfarande har inget budgetförslag från Sverigedemokraterna synts till.

Sverigedemokraterna brukar normalt vara ganska flitiga i fullmäktige, men måhända är det inte lika lätt att vara kreativ när man måste hitta på förslagen själv istället för att använda sej av riksorganisationens cirkulärförslag?

Frågan infinner sej - vad vill egentligen Sverigedemokraterna med Borås?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ganska typiskt missnöjespartier vare sig de är lokala eller nationella att klaga på alla andras budgetförslag och satsningar men inte komma med några egna konstruktiva alternativ!?
/Markus

Tobias sa...

Sverigedemokraterna i Borås har väl lämnat in budgetalternativ tidigare, eller hur, Johan Hellström? Pinsamt att försöka låtsas om som något annat. Vidare är Sverigedemokraterna ett litet parti i Borås, så det vore förståeligt om de inte gjorde det, inte minst eftersom alla förslag från sd röstas ned, oavsett hur bra de är eller vad de handlar om. Är de riktigt bra snor ni andra etablissemangspartier dem och gör dem till era egna. Jag vet i alla fall att William Petzäll har förberett sig till budgetfullmäktige, så vi får se vad som händer.

Markperspektiv/Markus: Ganska typiskt politiskt korrekta att undangömma fakta. Sverigedemokraterna har lagt budgetalternativ i många kommuner, exempelvis Landskrona, Helsingborg, Göteborg med många fler. Sverigedemokraterna har lagt flera motioner i Borås också. Kolla fakta innan du börjar spruta ur dig politiskt korrekta floskler. Om det inte är för mycket begärt! Och var har sd klagat på de liggande budgetalternativen?

Johan sa...

Tobias.

Ja, sd har lämnat in budgetförslag tidigare. Har jag påstått något annat?

Men jag tycker ändå det är ett anständighetskrav att man ska lämna in sina budgetförslag i någorlunda tid, ifall man vill bli tagna på allvar. I synnerhet nu när de varit på plats i politiken i några år. Och jag väntar fortfarande på att sd ska börja lämna in förslag som inte blivit skickade till dem centralt ifrån, utan förslag för Borås bästa som de tänkt ut på egen hand. Jag har ibland frågat William Petzäll hur de ställt sej i olika lokala frågor, eftersom jag är nyfiken.

Men du tycker alltså inte det är rimligt att begära av ett litet parti som sitter i KF att man lämnar in förslag "eftersom de ändå blir nedröstade"? Eller? Vad sitter de då i en folkvald församling för?

William Petzäll sa...

Johan,
Du kan sluta vänta. Flertalet av våra motioner har jag författat själv och väldigt få har kommit från centralt håll, men du får gärna skriva vilka motioner det är du syftar på.
Vänsterpartiet har ju exempelvis motionerat om feministiskt självförsvar som kommer från centralt håll och du har själv lagt en motion om sänkt rösträttsålder, ett förslag som flera av dina partikollegor drivit runt om i Sveriges fullmäktigeförsamlingar.

Johan sa...

När jag kikar igenom på er hemsida vilka förslag ni lagt det senaste året så ser jag väldigt få boråsspecifika förslag. Det är sådant där "Borås stad" kan byta ut mot i princip vilken kommun som helst.

Men naturligtvis förekommer alltid ett visst mått av samarbete inom samma parti mellan olika kommuner. Konstigt vore väl annat. Vi är - som du skriver - t.ex flera mp-ister som motionerat om sänkt rösträttsålder. Vänstern har sina motioner, det skriver du oxå. Men likförbaskat är vänstern i Borås väldigt flitiga med att lägga just förslag med stark lokal anknytning. Kristdemokraterna föreslår vårdnadsbidrag i alla kommuner. Med mera.

Skillnaden är väl att jag hos er ser väldigt få förslag som är just Boråsspecifika. Några googlingar på ett par av era förslag visar att de lagts i åtskilliga kommuner. Å andra sidan är det väl inte att undra på, med tanke på att Jimmie Åkesson väl beskriver det som att kommunerna inte är er centrala arena utan bara en språngbräda till riksdagen?

Förresten kika över länken på er hemsida till budgeten, den funkar tyvärr inte (har alltså inte läst er budget än, kanske motbevisar den mej).