Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

tisdag, november 04, 2008

Okunnigt, sd

När fullmäktige förra månaden tog tilläggsbudgeten för 2008 (gjord på överskott från 2008 års budget) yrkade sverigedemokraten William Petzäll att de 2 miljoner som ges till kulturnämnden istället skulle läggas på äldreomsorgen. Något som inte är tillåtet - eftersom kostnaden måste gå att mäta och avskrivas innan 2008 går ut. Alltså svårt att satsa på äldreomsorgen.

Kulturnämndens ordförande skrev ungefär ovanstående och lite till i en debattartikel för några dagar sedan, idag svarar Petzäll på hans artikel.

Och föga överraskande hoppar sverigedemokraten över den där lilla detaljen om att deras förslag inte var genomförbart.

Vem försöker plocka billiga politiska poäng?

9 kommentarer:

Sd-väljare sa...

Varför skulle en utgift på två miljoner till kulturnämnden gå att mäta och avskriva innan 2008 går ut men inte samma utgift till äldreomsorgen?

stefan sa...

jag håller med sd-väljaren. Jag tycker att bloggaren här går till attack innan han kollar upp ordentlig fakta.

Johan sa...

kulturnämndens utgift rör ett antal skulpturer som har en mkt tydlig prislapp.

om det hade funnits ett enkelt sätt att i tilläggsbudgeten ge pengar till äldreomsorgen är jag övertygad om att majoriteten eller s+v hade föreslagit det.

vi fick leta innan vi hittade ett sätt att satsa pengar på skolan. till slut blev det IT-satsningar.

bloggaren ifråga (dvs jag) menar sej ha viss koll då han bl.a suttit med i majoritetens budgetgrupp.

Johan sa...

dessutom kan tilläggas att kostnaderna endast fick vara av typen icke-nivåhöjande. vad äldreomsorgen bl.a behöver är mer personal, och det väldigt nivåhöjande.

Anonym sa...

Parboendegaranti eller terapihundar är väl någorlunda fast, eller? Vad är "icke-nivåhöjande" för något?

"om det hade funnits ett enkelt sätt att i tilläggsbudgeten ge pengar till äldreomsorgen är jag övertygad om att majoriteten eller s+v hade föreslagit det."

Varför skulle de göra det? De skiter ju i de äldre och satsar på "mångkultur" istället.

Johan sa...

icke-nivåhöjande är sådant som inte får dra med sej kostnader framöver. därför satsas det på IT och inte personal till skolan. Därför är de flesta satsningar på "hårda" områden. Gång- och cykelvägar, upprustning av centrummiljöer etc.

Med tanke på att äldreomsorgen (visserligen ihop med handikappomsorgen, men ändå) tar upp en tredjedel av kommunes nettokostnader tycker jag anonyms påstående faller rätt hårt.

Dessutom - vilka är det som bär upp äldreomsorgen på många håll? Jo - invandrarna. Kolla vilka som kommer jobba nu när det bär mot jul och de svensk bakgrund vill vara lediga. När jag själv jobbade inom äldreomsorgen var det invandrare och ungdomar som såg till att de boende fick fira jul.

Sverigedemokraterna får gärna lägga budgetförslag om äldreomsorg, men de bör lära sej skilja mellan driftsbudget, investeringsbudget och tilläggsbudget ifall de vill bli tagna på allvar.

Jag ser fram emot att läsa det omfattande och ambitiösa äldreomsorgsavsnitt jag tar för givet kommer i sverigdedemokraternas alternativa budgetförslag. Vi har budget-kf i slutet av november, så det börjar väl bli dags att presentera förslaget snart.

Och gärna med lite egna konketa Boråsförslag och inte bara sådant som dikterats oppifrån och läggs som förslag i alla kommuner.

Anonym sa...

SD förstår inte de enklaste reglerna... Patetiskt...

stefan sa...

är det någon som är patetisk så är det väl du som måste vara anonym. Det är patetiskt. .

Anonym sa...

... Säger Stefan som endast gå att verifiera identiteten via vad????