Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

söndag, november 23, 2008

Moderaterna goes apartheid?

Det har ju sagts att moderaterna tänkt köra en nationalistisk linje i EU-parlamentsvalet - och nu lanserar de med självaste partisekreteraren i spetsen ett klart sd-doftande förslag.

"De som invandrar till Sverige ska skriva på ett kontrakt om att de känner till svenska lagar, regler och värderingar. Och om inte överenskommelsen följs kan det bli konsekvenser i form av att bidrag ses över." (DN)
Vad är detta för jävla apartheid?!

Ska invandrare som inte anses följa "svenska lagar, regler och värderingar" riskera att förlora eventuella bidrag samtidigt som svenskar som gör det uppenbarligen inte löper risk att förlora bidragen?

Varför ska en invandrare som klipper gräsmattan på söndagsmorgonen förlora till exempel barnbidraget medan svensken som gör det går säker?

Varför ska en invandrare som tycker att lika lön oavsett kön är en hyvens idé förlora till exempel studiebidraget medan svensken som tycker det går säker?

Varför ska en invandrare som snattar förlora till exempel vårdnadsbidraget medan svensken som gör det går säker?

I min värld så gäller samma lagar och regler för alla. Det tycker jag är svenskt, och det är jag beredd att försvara.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Dubbelmoralen med acceptans av kulturella yttringar som ibland är utanför lagen tex diskriminering, barnäktenskap, grundar för extremistpartier. Äntligen ett första steg för hantera detta.

Personer/partier mot detta har inga ideer- och fortsätter skapa extremister i båda riktningar och företräder en elitistisk dubbelmoral utan förankring i samhället, förutom hos kvinnoförnedrare o de som inte vill ha krav på nåt.

De flesta inv. sköter sig, detta adresserar extremister som inte är accepterade bland inv själva. Invandrarvänner här i förorten tar bladet från munnen.
Flickorna i dessa grupper överpresterar, men får ingen chans. De killar detta adresserar kallar dem horor, begår brott, skiter i/misslyckas i skolan och skyller då på rasism.
Problemet är aktivt motstånd till att integreras- detta måste åtgärdas.

Mångkulturellt- utan genvägar genom kriminalitet, och möjlighet skylla allt på rasism. Först då kan områden adresseras där inv får sämre chans.

Johan sa...

Anonym. men moderaternas förslag är ju knappast något som går i riktning mot mindre dubbelmoral?

Anonym sa...

Dubbelmoralen ligger i att acceptera orimlig diskriminering av svaga grupper som barn och kvinnor, för att vara politisk korrekt, och springa ärenden åt högröstade extremister, som inte har någon lust att anta grundläggande samhällsvärderingar och acceptera mänskliga rättigheter för dessa grupper. Bara av feghet. Det är så lätt att svälja färdiga åsikter för att passa in i den politiska sfären. Men detta kommer enbart leda till att virrpannorna i SD kommer att få ett högt inflytande, istället för att få en balanserad lösning. Den fega icke-politiken som majoriteten av politikerna håller på med funkar inte, vilket borde vara uppenbart.

Anonym sa...

Bra ide.

Kan vi inte göra nåt åt alla miljöaktivister också???

Johan sa...

Jag är nog relativt överens med dej Anonym (kan du inte presentera dej? blir lite roligare så).

Jag är emot barnäktenskap, vårdnadsbidrag och en hel radda andra saker av skäl inte helt olika de du anför.

Likförbaskat anser jag att moderaternas förslag är apartheidliknande och stinker dubbelmoral av det värsta slag.

Peter Kjellman sa...

Reinfeldt uttalade i helgen att "Vi [dvs. m] ska vara så bra att vi visar att de [sd]inte behövs". Det här med medborgarkontrakt för invandrare är väl ett led i den politiken. M verkar vilja slå ut sd och ta deras röstandel genom att ta över den unkna politiken. Alliansen - inte bara moderaterna! - visar på en obehaglig glidning i värdeskalan, som bådar mycket illa för framtiden. Folkpartiet inledde och de andra har hakat på.

Maria Ferm sa...

Jag är riktigt besviken på dem...