Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

söndag, november 16, 2008

Helt rätt, Öjmertz!

Lokalavisens chefredaktör skriver i sin veckokrönika i dagens tidning.

Det räcker inte med bra busslinjer, gång- och cykelvägar o dyl, det behövs något som kombinerar enkelhet och bekvämlighet med symbolik. Det behövs en modern spårvagnslinje!
Helt rätt, Jan Öjmertz!

Vi miljöpartister har drivit frågan om spårburen trafik i Borås några år nu, och fick i budgeten in en översyn av framtidens kollektivtrafik. Långsamt tror jag frågan börjar vakna runtom i Borås. Därför känns det mycket bra när ledarsidan i dagens tidning handlar om det spännande projektet spårburen trafik i Borås.

En satsning på spårburen trafik skulle vara bra för miljön och inte minst något som sätter Borås på kartan.

3 kommentarer:

Dieselola sa...

ojojoj så fel du har! Spårbunden trafik, det innebär bara problem. Så fort löven faller börjar problemen. När det är för varmt blir det överslag i strömmen och när det är för kallt så bildar isbeläggningar på spåren som stoppas trafiken. Kolla bara på vår grannstad i väster. Problem med spår och vagnar hela tiden. Specis så skulle det bli i borås och varför ett stort nät med spår i en liten stad som borås? Du bäddar för problem. Och det anser jag är för sorgligt. .

Johnny M sa...

Nej, spårvagnar i Borås är fel väg! Vansinnigt, till och med.

En sådan investering skulle kosta på tok för mycket jämfört med inköp av nya bussar och liknande. Förtjänsterna är helt enkelt för små. Det är uppenbarligen bättre att förbättra kollektivtrafikskapaciteten genom att införskaffa fler bussar och stombussar.

Nej, Boråsarna måste släppa sin vilja att få vad storebror Göteborg har. Borås har inte samma storlek (ordet storlek kan här refereras till såväl antal konsumenter som geografisk yta) vilket innebär att samma förutsättningar helt enkelt inte finns! Nej, lägg pengarna på annat!

Håller slutligen också med dieselola - de (spårvagnarna alltså) strular ju hela tiden! Vidare medför de bara trafikkaos! Se t ex på Korsvägen i Göteborg. Mycket dåligt! Sådan kaostrafik önskas ej i Borås!

Anonym sa...

Kunde inte Borås köpa in nya bussar istället? Vore ju skitbra! Nu har ju bensinpriserna börjat gå ner också! Här finns pengar att tjäna!