Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

måndag, oktober 06, 2008

Vi förlorade

Vi förlorade. Det blev nej till utträde. Tråkigt och dumt. Jag är uppriktigt orolig för vilka följderna kan bli. Jag hoppas att nej-sidan nu förmår förvalta segern klokt, att man verkligen menat allvar med att man är EU-kritiska och att man nu försöker samla partiet. Ifall så sker är jag inte fullt så orolig.

10 kommentarer:

Rasmus Ling sa...

Don't worry, be happy!

Emma sa...

Don´t be happy - worry!

Anonym sa...

:(

Peter Kjellman sa...

Bara för att vi röstat bort utträdeskravet, har vi hoppeligen inte röstat bort kritiken mot alla EU:s brister. Vi är fortfarande ett EU-kritiskt parti, och det måste vi förbli så länge unionen har så stora demokratibrister.
Men jag, och tydligen fler, tror att det kanske är bättre att förändra EU än att gå ur. Det blir ett hårt arbete, där vi måste fördjupa samarbetet med våra gröna systerpartier ute i Europa. Men det finns ingen annan än vi gröna som kan göra det jobbet.

Tony sa...

Självklart ska vi behålla kritiken, Johan! Till att börja med ska vi skaffa oss en EU- kritisk valplattform, säga kraftfullt nej till Lissabonfördraget, och säga klart nej till att EU- planerna på att införa reglering av hälsokostpreparat.

Själv hoppas jag på att (mp) nu ska bli det riksdagsparti som står för den mest nyanserade EU- kritiska debatten. Till skillnad från (v), så kan inte längre Reinfeldt och blåögda riksdagspolitiker avfärda (mp) med devisen "Ni vill ju ändå bara gå ur".

Därför ser jag med tillförsikt på partiets uppdaterade EU- kritiska linje.

Lennart Andreasson ( V ) sa...

Trist Johan, men inte oväntat. Vad gör inte Maria och Peter för att sitta bekvämt i knät på Mona Sahlin.

Nästa steg är väl att Carl Schlyter byts ut i Bryssel, han är väl onödigt vass.

Joakim Larsson sa...

För att citera mig själv http://jatilluttrade.se/node/53 "Vi ska inte passivt se på hur den vinnande sidan förvaltar segern. Vi kan själva se till att miljöpartiet är fortsatt EU-kritiskt. Och det vet vi att de allra flesta miljöpartister vill, även om vi har olika åsikter om utträdet."

Och vi är ju en majoritet som är för eu-kritik, knappast tror jag alla som röstade nej delar nejledningens åsikter om EU. Det gäller bara att det är sådana nejsägere som Tony som får gå från sina fina ord till handling och inte visa andra. Men nog har nej-sidan lagt makten hos EU-kramare. Nu behöver eu-kritikerna mobilisera så att det inte blir de som sätter framtidens EU-politik!

Tony J sa...

Till Joakim.

Jag är inte ombud på extrakongressen, men jag kommer absolut att stödja alla förslag som innebär en fortsatt hård kritik. På sikt vill jag också att vi bör lägga tid i partiet, på att försöka finna konstruktiva förslag för att komma tillrätta med de värsta avarterna inom EU, när vi nu ska vara kvar där.

Kanske vore idé att bilda ett nätverk för att utveckla ett sådant program? Ett nätverk där vi dels ger uttryck för vår kritik mot dagens EU, men också resonerar oss fram till idéer och förslag kring vad som bör göras för att lösa de brister och fel som en stor majoritet av oss i partiet finner så uppenbara med dagens EU.

Dieselola sa...

Det var det enda sunda alternativet!

Anonym sa...

Reinfeldts groda: http://www.youtube.com/watch?v=PdvHz4camx8