Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

fredag, oktober 03, 2008

Rosornas krig

Lanseringen tidigare i veckan av Marita Ulvskog som toppnamn på socialdemokraternas lista till EU-parlamentsvalet tolkades som en gest mot de många EU-kritiska socialdemokraterna. Det tolkades även som ett sätt att bemöta Junilistan som toppar med den före detta socialdemokratiske profilen Sören Wibe (DN).

Idag meddelar Mona Sahlin att socialdemokraterna står fast vid att Lissabonfördraget ska klubbas igenom i riksdagen så fort som bara är möjligt. Trots att en del kritik hörts från relativt namnkunniga riksdagsledamöter (Ekot).

Uppenbart är att den som är socialdemokratisk sympatisör och starkt EU-kritisk fortfarande har Junilistan och Sören Wibe som ett alternativ i valet i juni nästa år.

1 kommentar:

Lennart Andreasson ( V ) sa...

Sorgligt, men inget överraskande besked från Mona Sahlin. Det visar bara att även socialdemokraterna struntar i irländarnas omröstningsresultat.

Det visar också på ett förakt för den svenska väljarkåren - som inte anses kapabel nog at ta ställning till Lissabonfördraget. Frågan är hur länge vi ska tillåtas ta ställning i riksdags- landstings- och kommunalval.

Makten är viktigare än demokratisk anständigthet!