Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

tisdag, oktober 21, 2008

Go Maria! Go Bodil!

Grön Ungdom-språkröret Maria Ferm och mp-riksdagsledamoten Bodil Ceballos skriver i Aftonbladet idag om hur S&M lånar både retorik och politik ifrån Sverigedemokraterna.
Vår gröna syn skiljer sig radikalt från dessa stora gråa bakåtsträvare och vi vill ha en öppen, human asylpolitik och ökade möjligheter till laglig migration.

Migration är positivt. Särskilt för ett land som Sverige med en allt större andel äldre i befolkningen, och allt färre personer i arbetsför ålder. Invandring är nödvändigt för att kunna upprätthålla den välfärdsstandard vi har idag. Personer som flyttar till ett annat land är i många fall unga driftiga individer vars kompetens vi i Sverige måste bli allt bättre på att ta tillvara på.
Bra rutet. Ifall sossarna ska kunna bilda regering med miljöpartiet måste de skärpa sej på det området och börja lyssna till oss och de krafter inom deras eget parti som vill se en solidarisk flykting- och migrationspolitik, istället för att lyssna på Sverigedemokraterna.

4 kommentarer:

Anonym sa...

De två miljöpartisterna och friinvandringsförespråkarna Maria Ferm och Bodil Ceballos "fördömer" på Aftonbladets debattsida idag socialdemokraternas och moderaternas påstådda "skärpningar" av integrationspolitiken (inte invandringspolitiken i sig), som egentligen inte är några skärpningar utan dimridåer för att blidka den mycket stora invandringskritiska opinionen bland partiernas ifråga väljare. Man kan fråga sig vad det är för invandrings- och integrationspolitik som Maria Ferm och Bodil Ceballos egentligen vill ha. Sverige har redan västvärldens mest extrema politik på detta område... Bäva månde Sverige om dessa psykiskt sjuka människor får någon makt över vårt fina land. Helt klart är i alla fall att Sverigedemokraterna behövs i svensk politik nu mer än någonsin!

Johan sa...

jag undrar när sd-sympatisörer ska kunna börja föra en vettig debatt?

att dom kallar politiska motståndare för "psykiskt sjuka" känns inget vidare.

joakim sa...

självklart ska vi föra en solidarisk politik mot invandrare och det är toppenbra med extra arbetskraft. Men isåfall måste vi ta tag i den stora procent brottslighet som faktiskt invandrarna står för. Statistiken talar sitt och vi måste få ner brottsligheten.

Roger Svensson sa...

Så att istället för att lyssna på befolkningen åsikter så skall sossarna lyssna på kulturmarxistiska massinvandringsförespråkare i Mp och sina egna led? Tittar man på SOM-institutets undersökningar så finns det litet stöd både för massiv invandring från tredje världens mest underutvecklade länder eller för någon ”mångkultur” (inte ens bland Mp:s EGNA väljare): ~50% tycker att det är ett ”bra förslag ta emot färre flyktingar” mot ~25% som tycker det är ett dåligt förslag (frågan gällde ”flyktingar” med det har ju blivit synonymt med invandrare i Sverige). Det finns eller ingen önskan om ”mångkultur” utan majoriteten är snarare för assimilation, ~80% instämmer i ” Invandrarpolitiken bör hjälpa flyktingar och invandrare att anpassa sig till svensk kultur och tradition” mot enbart ~20% som tycker att ”Invandrarpolitiken bör hjälpa flyktingar och invandrare att bevara sin nationella kultur och tradition.”: Länk