Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

torsdag, september 25, 2008

Därför röstar jag ja till utträde #8

Skäl #8. EU-kritiken.

Alla svenska riksdagspartier, utom möjligen folkpartiet, säger sej idag vara EU-kritiska. Det hindrar emellertid inte de flesta av partier från att säga nej till folkomröstning om EUs nya grundlag och det hindrar inte svenska ministrar av alla möjliga kulörer att vika ned sig på ministermötena.

Centerpartiet, sossarna och kristdemokraterna rymmer alla en mer eller mindre EU-kritisk opposition och försöker ibland formulera någon form av EU-kritik. Men jag tycker erfarenheterna från dessa partier förskräcker. Om miljöpartiet byter grundanalys, och säger att EU är tillräckligt bra för att vi ska vilja vara med, är risken alltför stor att vi vandrar i dessa partiers fotspår.

Det är rätt trångt i nja-skaran och behövs inte ännu ett nja-parti.

Att vi har kvar EU-utträde som mål garanterar en EU-kritisk politik.

Därför röstar jag ja till att miljöpartiet ska vilja lämna EU.

Läs gärna mina tidigare skäl för ja till utträde. 1, 2, 3, 4, 5, 6 och 7.

4 kommentarer:

Tony sa...

EU finns och folket vill vi ska vara med där. Låt oss acceptera det, och göra vad vi kan för att motverka de negativa följderna, och rentav, på sikt, kunna försöka vända skutan och göra något positivt av det hela.

Därför röstade jag NEJ.

Däremot är vi nog överens kring innehållet i EU, och jag ställer absolut upp på merparten av din kritik mot denna tungrodda och byråkratiska organisation.

Må fint, Johan, tills vi ses och hörs. Och lycka till i förhandlingarna i Borås!

Anonym sa...

Kommun och omsorg mm

- bostadsorienterad barnomsorg
- äldrelots, mötesplats äldre och anhöriga
- äldreomsorg lex Maria
- företagslots, science park och entreprenörskola
- upprustning o standard i skolor, nya förskoleavdelningar och kvalitativ skolmat
- ej lokala globaliseringsråd
- bruksvärdessystemet
(jfr 90-06 endast byggts 4% hyresrätter)
Skolpolitik

- Modafinil “kronobrännerier”. Judarna har kanske 110 i genomsnittlig intelligens - varför kan inte vi höja vår?
- avskaffa rel, hi, ge (samh)
- helhet av kunskap; bildning Finland. Tex 2p helhet (studiepaper) om ämnet, kunskapshistorien, tradition och perspektiv. Ersätta med säg 50% av annat “mindre viktigt” stoff (avsnitt el dyl)
- Sverigekunskap. Rätt unikt perspektiv nytta + sv stil (kultur). Metod och perspektiv, vet hi (förutsåg plasma och växthuseffekt för 100 år sedan). C. Polhem “armé i sig själv”. Swedenborgs andan (film)= högstämda kunskapsproffs. Dock kritisera en del “välfärdsproffs”: alla i 1 tradition (enhet, gemenskap)
- körkort i skolan
- ABC kunskap (livrädd etc)
- straff ej BPU, LTV (fö frivillighet i lagen). Beprövad erfarenhet = ej konsensus bland psykiatriker om pillers effekt (illustrerad vetenskap nr 12, 2008:67)
4modellen (blogspot.com)
Know= kunskapsfråga (fungerar till 100%)
Understand= biokemi, respons genmiljö effekt och betingad sannolikhet (effektiva straff som lönar sig att sluta)
Move= mentalitet, DO= hela kedjan
Straff=
- stänga ner förmåner
- straff ind ej favvoämnet, kompisar i skolan, isolering, kvarsittning favorittid mm
- bidrag
- särvux
- uppfostringsanstalt (mil som i usla: fungerar och många blir ju tex yrkesmilitärer, poliser och vårdare)
- den del som inte “blivit i alla fall”. Hårda och tuffa straff (tom på annat ställe, management i 2i 1 cell, el-stöt (Deep brain stimulation med 40000 operationer och depression mm som beprövad metod) och outsourcing till andra länder (invandrare, terrorister)
- svalbard:accepterar du inte reglerna : försörj dig själv på svalbard
- aga: fungerar ju med 10000-tals empiri. Bättre än BPU remar över bädd i Halland SR Lör 27/9. Hylte 80 ungdomar i kommun med 10000 (GL tvångsarbete)
- föräldrasamtal tidigt. “Inre depression” självmordsdåd. Fånga upp empati, känsla egna, speciella tillfällen (imprints) och igenkänningseffekt (spegelneuronerna)

- profession= ansvar. Grovt misskött sig förverka pension (hel). Misskött sig delvis (50,2510 tex). Samhället ska inte betala till skitstövlar som gett ondskans vattenringar. Likaså heltidskriminella “väck med alla förmåner” (svalbard grovt). Försörj bäst man kan.

Dieselola sa...

johan hellström! Dina åsikter är lika spridda som en björks löv en blåsig höstdag. Du bör nog inrikta dig på något särskilt än att tycka till om allt och alla. I allafall om du vill bli tagen som en seriös politiker.

Johan sa...

dieselola. du brukar säga det.

men om det är något som brukar känneteckna kommunpolitiker så är det förmågan att tycka till om och arbeta med det mesta ;)