Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

onsdag, augusti 06, 2008

Tilt på statsrådsberedningen?


Alltså. Fredrik Reinfeldt gick till val på ett lyssnande ledarskap. Isåfall får jag konstatera att moderatledaren torde blivit döv sedan han blev statsminister.

FRA-lagen tvingar man igenom med brutal vinande partipiska för snart två månader sedan. Ungefär lika lång tid har FRA-lagen varit en ständig följetång i bloggosfären - två månader! Det är helt otroligt länge i den tid vi lever i av snabba klipp och nyheter som är gamla redan när de publiceras.

Kuvade borgerliga partiaktiva har försökt säga ifrån. Folkpartister för knappt en månad sedan och nyligen ett gäng moderater.

Regeringen i allmänhet och moderaterna i synnerhet vägrar ens försöka gå kritikerna till mötes. Reinfeldt har under hela denna tid förhållit sej tyst och låtit FRA-chefen och försvarsministern uttala sej. De kan inte fått mycket semester i år.

Är det ett "lyssnande ledarskap"?

Uppenbart är att Reinfeldt definierar ord lite hursomhelst, vad säger utbildnungsminister Jan Björklund om ett sådant flummeri? Alternativt får folkhälsoministern Maria Larsson ta med honom till första bästa vårdcentral för att spola öronen.

Något fel måste det ju vara.

1 kommentar:

Pierre Eriksson sa...

"Uppenbart är att Reinfeldt definierar ord lite hursomhelst, vad säger utbildnungsminister Jan Björklund om ett sådant flummeri?"
Han säger nog inget men om han skulle tänka högt så är nog ordet "Ludermässigt". Jag utgår ifrån att det är Majoren i honom som talar när politikern Björklund tänker högt. :)