Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

onsdag, juli 30, 2008

Piratpartiet sätter debatten, grattis!

Efter valet för två år sedan, då Piratpartiet fick 4,7% i Ungt Val och blev nästan dubbelt så stora som kristdemokraterna, var jag övertygad om att de etablerade partierna skulle desarmera Piratpartiet.

Men icke!

Fildelningen har man fortfarande inte löst, trots Reinfeldts ord om att inte jaga en hel ungdomsgeneration tycks inte förändringar i mer frihetlig väg vara på gång.

Och nu senast FRA-lagen - Piratpartiets Rick Falkvinge får uttala sej i gammelmedia gång på gång. Bara att gratulera.

Piratpartiet må vara kört som parti, men som lobbygrupp betraktad är de mäktiga. Inte mej emot, jag är ofta någotsånär överens med dem, men jag förstår verkligen inte varför sossar och moderater låter Piratpartiet få så mycket utrymme.

Förmodligen har de inte fattat sprängkraften i frågorna, förmodligen har de fortfarande inte fattat att internet är här för att stanna. Förmodligen behöver S&M tänka om.

5 kommentarer:

Dieselola sa...

Kloka ord herr Hellström, jag håller helt enkelt med dig!

Björn Wadström sa...

Kanske skulle Sveriges Riksdag ändå må gott av ett Piratparti. Vet inte riktigt vad s elle m kan göra åt den saken De har ju sin politik och den verkar på många områden vara lite konservativt föråldrad.
Nu finns ju miljöpartiet men det behövs nog något mer parti i Sveriges riksdag som inte tillhör vänster - högerblocken...ja lite kort så här på nattkvisten...

Wingvhun Mike sa...

Tror piratpartiet kommer göra bra ifrån sig när det gäller riksdagsdeltagandet.

Trots allt har dom en uppfattning om vaqd diktatur och kontrolsamhälle innebär och Fra fiaskot lär ha get PP partiet en hel del röster.

Kanske richard bör tacka Reinfeldt för platsen i riksdagen?

Rick Falkvinge (pp) sa...

Jag har inte så mycket att tacka Reinfeldt för...

Pravda daily sa...

Det är en intressant utveckling helt klart. Dock behövs det nog lite färre partier i Riksdagen :P