Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

måndag, juli 14, 2008

Hur man kan tillbringa sommaren

När Almedalsveckan drabbade landet (eller nåja, Gotland, den politiska bloggosfären och medierna) föredrog jag att tillbringa den i skogen. Där var jag ofta strängt sysselsatt med läsning och tog då bland annat tillfället i akt att börja täppa till den lucka i min litterära bildning "Liftarens guide till galaxen" länge varit.
Eftersom han för ögonblicket var rätt ovillig att röra sig, på grund av ett dovt pulserande dunkande som han kände någonstans, låg han kvar och tänkte. Problemet med de flesta transposter, tänkte han, är att dom så sällan är värda besväret. På Jorden - på den tiden när det fanns en Jord, innan den utplånades till förmån för en ny hyper-rymdautostrada - hade bilarna varit problemet.

Allt eländigt besvär och alla missförhållanden som hängde ihop med att man hämtade upp en massa svarta klet ur jorden, där den legat i säkerhet och inte kunnat ställa till med någonting, och förvandlade den till asfalt att täcka landskapet med, rök som fyllde luften och olja som hamnade i havet, tycktes uppväga fördelarna med att kunna resa snabbare från det ena stället till det andra - i synnerhet som den plats man kom till troligen var likadan som den man lämnat, d.v.s. täckt att asfallt, full av rök och utan fisk.
ur "Restaurangen vid slutet av universum" (Douglas Adams, 1980)

Typ.

Inga kommentarer: