Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

måndag, juni 23, 2008

MUF-ordföranden söker nytt parti...?

Blev tipsad om att kolla in Niklas Wykmans blogg.

Om moderaterna inte ändrar sin position i FRA-lagstiftningen saknar de mitt stöd. Jag kan inte vara medlem i ett parti som företräder idén att avlyssna alla svenskars mejl och telefonsamtal. Jag har funderat på det sedan omröstningen och kan inte komma till någon annan slutsat.
Nån som tror moderaterna kommer ändra sej?

Fokus har en artikel där moderaternas interna arbete inför FRA-lagen beskrivs...

Källor som var med vid mötet uppger att statsministern uttalade konkreta hot mot riksdagsgruppen och många uppfattade det som att han gjorde det till en direkt kabinettsfråga.
Kanske blir FRA-lagen den gnista som i sinom tid flammar upp till ett nytt borgerligt svenskt parti? Uppenbart är att väldigt många borgerligt sinnade politiker, aktivister och tyckare nu är partilösa. LUF har länge varit på kollisionskurs i åtskilliga frågor med sitt batongviftade moderparti, och Anders har flera gånger spekulerat i när LUF egentligen kommer bryta med folkpartiet.

Ett nytt borgerligt liberalt parti baserat på LUF, en del folk från MUF och CUF och med FRA-lagen som tändande gnista vore onekligen en spännande kraft i svensk politik.

Inga kommentarer: