Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

tisdag, juni 17, 2008

Centerpartiet hycklar

Av media att döma så kommer alla centerpartister säga Ja till den omtalade FRA-lagen (SvD). Detta trots att centerpartisterna Annie Johansson och Fredrik Federley profilerat sej som starka motståndare. Den förstnämnda hör till de sex riksdagsledamöter som kryssade sej in i riksdagen på en på listan högre placerad partikamrats bekostnad, även den sistnämnda fick väldigt många personkryss och ändrade ordningen på listan (även ifall det inte ledde till att ettan förlorade sin plats).

Om det nu blir så att centerpartiet röstar enat i morgon onsdag kan vi konstatera att personvalet intet betyder för centerpartisterna när det blåser snålt och att den som röstade på Johansson eller Federley för två år sedan i en förhoppning om att de skulle värna den personliga integriteten bör se sej om efter nya kandidater och ett nytt parti.

Detta trots att även centerpartiet undertecknade den debattartikel företrädare för allianspartierna och de gröna skrev förra månaden. I vilken det bland annat står bland annat att läsa:

Personvalet stärker banden mellan väljare och valda och vitaliserar på så sätt vår demokrati. Personvalsinslaget i vårt valsystem bör därför förstärkas. Om spärrarna tas bort helt ökar väljarnas inflytande över vem som väljs.
Jävla hycklare.

[14:08] Stoppa pressarna! Ovan nämnda Fredrick Federley hävdar att centerpartiet inte alls är överens. Politik när den är som mest spännande!

3 kommentarer:

Dieselola sa...

Hälsar dig välkommen tillbaka efter "semestern"?
Vi har saknat dig och dina kloka, samt mindre kloka åsikter!
/Dieselola

Kraxpelax sa...

Nu får man hålla huvudet kallt.

Sverige måste ha en effektiv säkerhets- och underrättelsetjänst.

Det är en bister nödvändighet.

Den gagnar oss alla.

Finns risker med denna lag? Ja, naturligtvis gör det det! Men de får vi leva med.

Det handlar INTE bara om terrorism. Det handlar om hot generellt. Visst finns risk att hotbegreppet missbrukas. Det är dock ett mindre hot än hoten själva. Visst kan staten verka hotfull. Men ännu mer behöver vi dess skydd.

Proportioner och besinning!

Det gäller inte bara vår integritet. Det gäller våra liv.

När huset brinner, skall man inte vattna blommorna!

Låt oss hoppas på ett JA i morgon!

Johan sa...

Dieselola. Ett varmt tack! Det var riktigt kul att höra faktiskt. Och tja, ska väl försöka återuppta bloggandet under sommaren. Med undantag för Roskildefestivalen och en efterföljande semester.