Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

lördag, april 26, 2008

Show me the money!

Jag tror knappast det beror på mej - men nog är det lite kul att jag igår hade en artikel i lokalavisen (av någon anledning inte upplagd på webben) om att regeringen inte satsade på studenterna samtidigt som centerpartiet gick ut med att de vill ge 500 kronor mer i månaden till alla studenter (SvD).

Jag välkomnar naturligtvis centerns förslag - samtidigt som det i sej inte är någon nyhet. Centern ville redan redan i valrörelsen satsa på höjda studiemedel. Nu återstår att se ifall förslaget kan bli verklighet. Det är trots allt Anders Borg som sitter på skattkistan.

Om centerns förslag blev verklighet skulle det trots allt innebära en ordentlig skjuts uppåt för studenterna. Inte med den tusenlapp miljöpartiet föreslår, och som skulle innebära att studenternas inkomster hamnade i linje med den fattigdomsgräns som finns i Sverige. Men likväl en betydande förbättring.

Men som sagt, det återstår att se ifall detta var ett utspel av typen studentalibi eller ifall de faktiskt kommer få igenom det.

Kom att tänka på en sak förresten, nog har det kommit ovanligt många - i och för sej inte särskilt kontroversiella - solospel från regeringspartierna på sistone? Känns lite som att partierna släppts ut på grönbete nu när vårbudgeten är färdigkompromissad och presenterad...

Inga kommentarer: