Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

torsdag, mars 20, 2008

Påskdebatt

Birgitta och jag skriver i dagens lokalavis om hur vi vill att man ska satsa på järnvägarna i Sjuhärad.

10 kommentarer:

Dieselola sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Dieselola sa...

att bygga järnvägar har en mycket negativ inverkan på naturen. Enda fördelen jag kan se är att man normalt sett slipper sjösjukeri som jag just nu lider av på en båt i norge. Att förstöra vår vackra natur med järnväg som tyvärr är alltför lite flexibelt sätt att ta sig från är helt galet

Johan sa...

Nu är det ju visserligen så att såväl Viskadalsbanan som Älvsborgsbanan redan ligger där de ligger - och därför måste de underhållas.

Götalandsbanan kommer plocka trafikandelar från flyg och vägtrafik - vilket är mycket värre för miljön och naturen.

Dieselola sa...

Det kan jag tyvärr inte hålla med om.
Götalandsbanan kommer förstöra ernorma ytor natur då typografin över området den ska dras är enormt dålig, om man ser till järnvägsbygge.

Johan sa...

fast om götalandsbanan är vad som krävs för att plocka trafik från vägen och flyget är det kanske ändå värt satsningen?

som jag ser det finns inte så mkt att välja mellan. åtminstone inte om vi vill uppleva naturen även i framtiden.

Dieselola sa...

det där är med största sannolikhet bara en stor överdrift. Istider och uppvärmningar hör till det naturliga. Dessutom är det bara att inse fakta. Folk vill uppleva friheten med en bil. Dina påpekanden är som en gös i ett abborrstim , bara förvirrande. .

Johan sa...

jag vet ärligt talat inte om vi kommer nånstans i debatten om du hör till det gänget som inte tror på IPCC:s rapporter... ingen har sagt ngt annat än att svängningar i klimatet är naturliga. men vad som hänt nu är att svängningarna sker snabbare än tidigare - och det beror på oss människor.

och naturligtvis är bil ibland nödvändigt på landsbygden - men isf är det ju bäst om den går på ett så miljövänligt drivmedel så möjligt.

och ifall du tycker mina åsikter är förvirrande så kan ju ett hett tips vara att du behöver ta del av dem ;) det är högst frivilligt att gå in på min blogg eller läsa mina debattartiklar.

Dieselola sa...

politisk korrekt i alla avseenden. .

Anonym sa...

Viskadalsbanan behöver rustas upp och den är viktig för pendlare Mark- Varberg då det saknas bussförbindelse och dessutom kör ganska mkt godstrafik på banan nu. PLM i Limmared kör sand på järnvägen istället för att frakta med lastbil. Ett miljöföredöme tycker jag! Fler företag borde göra så i regionen men det kräver ju att järnvägen finns då.

Dieselola sa...

Då ville jag bara påpeka att det numer inte längre heter PLM, utan Ardagh. Rätt ska va rätt "markperspektiv"!