Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

söndag, februari 17, 2008

Det är över nu

Grön Ungdoms riksårsmöte 2008 är till ända och en mycket trött mötesordföring är sedan några timmar hemkommen till Borås. Mitt andra RÅM som en del i presidiet och jag måste säga att jag verkligen gillar det. Visst, ibland känns huvudet tungt av för många propositionsordningar, voteringar och ordningsfrågor, men likförbaskat är det kul.

Nya språkrör valdes oxå, jag önskar Jakop och Maria all lycka till. Det är två drivna och mycket kunniga unga människor som jag har det största förtroende för i rollen som språkrör för Grön Ungdom.

Och på tal om språkrör så kan man ju konstatera att det tycks vara tradition att Grön Ungdoms manliga språkrör försöker avsluta sitt förvärv med buller och bång. 2003 slutade Gustav Fridolin som språkrör och gick ut på DN-debatt och ville lägga ner ungdomsförbunden (märkligt nog tycks DN ha plockat bort artikeln från webben). 2005 slutade Einar Vestergaard och gick i ungefär samma veva högljutt ur miljöpartiet och Grön Ungdom i protest mot att partiet blivit för grått. I år slutade Alexander Chamberland och igår skrev Alex i Aftonbladet att han vill se ett valtekniskt samarbete mellan miljöpartiet och Feministiskt Initiativ i nästa riksdagsval. Buller och bång ska det vara, tycks grabbarna tänka.

Besluten på RÅM då? Jodå. Namnbytesmotionen gick igenom. Grön Ungdom vill numer att miljöpartiet ska byta namn till De Gröna. Jag är inte förvånad, men tycker fortfarande att tidpunkten är felvald. Ännu mer nu 2008 än vad den var 2007. RÅM beslutade vidare att stödja den motion om biffen som större klimatbov än bilen som den avgående förbundsstyrelsen lämnat in till mp-kongressen. Inte särskilt överraskande det heller. Däremot fick förbundsstyrelsens feminismmotion backning och stöds inte alls av Grön Ungdom. Spännande och något oväntat tycker jag allt.

En ny förbundsstyrelse, som verkar bli riktigt bra, valdes. Och valberedningen fick igenom sina förslag till olika förtroendeuppdrag i alla fall utom ett, det är imponerande och tyder på att valberedningen gjort ett gott arbete. Kul att det i slutändan dessutom fanns relativt gott om fs-kandidater och framförallt gott om kongressombudskandidater. De senaste åren har det ofta funnits ganska få kandidater att välja mellan - vilket ju är lite tråkigt.

Detta om detta. Hoppas RÅM följs av intensiv aktivitet i Grön Ungdom-avdelningar runtom i landet!

1 kommentar:

Anonym sa...

Trodde först namnbytet gällde att bli av med genombrutalt fula "RÅM". Annars tycker jag ju att "Miljöpartiet" säger mer än "De gröna" liksom.

Bra att man kritiserar biffen. Man bör dock inte glömma bort vegetabilien heller, konstgödsel är en ungefär lika stor bov som bilkörning i exempelvis Norge, tror inte det är så våldsamt mycket bättre här. (Mycket av konstgödseln används såklart till mat åt djuren, vilket är dubbelt fel - om djuren inte klarar att äta utan konstgödseldopad mat så får de väl minska antalet djur eller nåt)

/MKt_honung