Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

torsdag, februari 14, 2008

Ack ja, ack ja

På lokalavisens debattsida har de senaste veckorna rasat en debatt initierad av den gamle Ny Demokraten och SPI-aren Ingvar Leion. Han skrev helt frankt att han inte trodde på klimathotet och att den reella faran låg i en kommande istid. Thomas Svensson hör till dem som med tålamod och goda argument bemött Leion.

Idag avslutar Leion sin del i debatten. Bland annat med nedanstående ord:

Och i Sverige finns i dag ett utopistiskt parti, miljöpartiet, med sin självbelåtna världsförbättrariver. Skulle ett sådant parti få något som helst inflytande inom regering och riksdag är det allvarligt! Den i Sverige urgamla rätten till frihet kommer då att allvarligt inskränkas; folket kommer att fösas in i en planekonomisk, kollektivistisk tvångströja.
Onekligen en rätt härlig konservativ retorik. Skulle Miljöpartiet vara kollektivistiskt och för planekonomi? Mycket har jag hört om oss, men sällan det.

Och jag är ledsen att behöva säga det, Leion, miljöpartiet har redan haft ett betydande inflytande över regering och riksdag. Den politik vi då fick igenom åker nu den moderata statsministern världen runt och solar sej i glansen för. Vi har även haft, och har fortfarande, en hel del att säga till om i åtskilliga kommuner och landsting. Däribland Borås.

Sedan undrar jag vilken urgammal svensk rätt till frihet Leion hänvisar till? När är hans svunna idealtillstånd då friheten rådde? Är det tiden innan allmän rösträtt? Tiden när föräldrar fick slå sina barn och arbetsgivare sina anställda? Tiden när utbildning var förbehållen ett fåtal? Tiden när de flesta människor hade friheten att dö i 40- eller 50-årsåldern på grund av att kroppen var utsliten efter ett evigt gudibehagligt arbete?

5 kommentarer:

Tony sa...

Med tanke på hans inställning i klimatfrågan kanske han talar om tiden före det att människan invandrade till vårt land, d v s den förra istiden...

Anonym sa...

Man missar mycket intressant när man inte dagligen läser BT förstår jag! Verkar som om det i varje kommun sitter en klimatförnekare och ondgör sig över alla "alarmister" som pratar om klimatförändringar.

Jag deltog nyligen på en energikonferens och fick höra från transportindustrins företrädare att "man behöver inte ens diskutera klimatfrågan längre" det är illa nog ändå. Alla i branschen VET att; oljan kommer ta slut inom snar framtid, tillgång och efterfrågan kommer driva upp priset även utan miljöskatter och världens oljetillgångar finns i politiskt instabila länder där läget snabbt kan svänga. Ser man dessutom till klimatfrågan så är det definitivt kört för det fossilberoende samhället. Men Leion påstår att oljan räcker hur länge som helst??? Man undrar vilken verklighet dessa förnekare lever i ?

DieselOla sa...

Till markperspektiv;
Det är sorgligt att även du blivit lurad att tro att oljan kommer ta slut inom en snar framtid. Enligt många undersökningar finns det olja i många hundra år till. Och under tiden hinner kanske miljöpluttarna fatta att etanol inte är särskilt bra. Miljömuppar, nej tack!

Anonym sa...

Dieselola, som sagt jag citerade en företrädare för transportindustrin. Chefen för Schenker Sverige, ett av Europas största åkerier. DE tror inte själva att olja kommer vara gångbart som fordonsbränsle så länge till beroende av prisbilden m.m. De efterlyste tydliggare styrning från politiker så att det öppnas upp för fler alternativa bränslen

Etanol kan vara bra eller riktigt usel beroende på vad den tillverkas av men hur som helst så är etanol praktisk eftersom den fungerar i dagens motorer men i framtiden tror jag vi kör på biogas elelr vätgasdrivna bränsleceller...

DieselOla sa...

markperspektiv;
Du har bara så fel...sorgligt att höra att även du har blivit hjärntvättad att tro att avgaserna från trafiken påverkar växthuseffekten....det är sorligt....