Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

tisdag, januari 08, 2008

När samtiden kommer ifatt en del

Jag är fascinerade vilken uppmärksamhet det fåtal moderata riksdagsledamöter (13 av 97, det är drygt 10%) som insett det orimliga i fildelningslagen och som vill att partiet ska göra som de sa i valet fått sådan uppmärksamhet.

Jag vill dessutom påminna om det enda riksdagsparti som stått på fildelarnas sida hela tiden - de gröna naturligtvis.

Icke desto mindre är det naturligtvis glädjande att något kanske, kanske kan hända när nu även ett antal riksdagsledamöter från största regeringspartiet tagit bladet från munnen.

2 kommentarer:

Peter Perskull sa...

Är själv medveten om miljöpartiets hållning i frågan, en av anledningarna mina sympatier ligger hos de gröna. Det sagt, så tycker jag att det borde vara högre svansföring i frågan, samt diskutera varför den är viktig. Det moderaterna gjorde var att faktiskt använda argument som annars oftast är frånvarande i den offentliga debatten. Den brukar ju oftast hamna i 'fildelning bra, alla gör det' eller 'ett brott är ett brott är ett brott'.

Så gärna uppmuntrande mp reaktioner till utspelet. Annars glömer folk var ni/vi står i frågan.

Rick Falkvinge (pp) sa...

Nja, Johan, det där är faktiskt inte helt sant.

Miljöpartiet vill legalisera nedladdning, men vill fortfarande att uppladdning ska vara kriminellt (fast lite mindre kriminellt).

Som parti är mp ljusår före något annat riksdagsparti. Men Karl Sigfrid et als förståelse för frågan på djupet går långt bortom Miljöpartiets yttranden om att en miljon människor inte kan vara kriminella. Karl Sigfrid et consortes har förstått frågan på riktigt, vilket inte mp gjort ännu.

Att t.ex. skilja på upp- och nedladdning visar på en grundläggande oförståelse för de strukturomvandlingar som sker just nu.

Å andra sidan är moderaternas partilinje närmast teknofobiskt ludditisk.

Jag tror och hoppas att Miljöpartiet kan komma ikapp, för de har länge legat närmst pp i de här frågorna.