Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

tisdag, december 18, 2007

Ringhals brinner

– Jag tror inte att kärnkraften är en lösning för framtiden. Den kräver slutförvaring, som vi inte har löst, och det krävs att man bryter uran som gör människor sjuka.
Carin Jämtin, oppositionsborgarråd (s) i SvD

Som fortsätter prata om energieffektivisering och tycker man ska stänga en kärnkraftsrektor under nästa mandatperiod.

Bra, Jämtin.

Men jag undrar vad hennes kärnkraftsvänliga kommunalråd(s)kollegor några mil söder om Stockholm säger? :)

5 kommentarer:

Sv sa...

Väst va antikärnkraft fanatikerna snackar om slutförvaring, de finns minst 10 olika sätt att ta hand om kärnbränslet, slutförvaring är bara en av dem.
I vilket fall som helst påverkas inte de faktumet att kärnbränslet måste försvinna på något sätt om vi fortsätter använda kärnkraft, vi kan återanvända de använda bränslet om, och om igen.
Hur skulle de vara om antikärnkrafts fanatikerna skaffa sig lite kunskap i området?

nemmie sa...

sv,
ironi start
Du menar väll inte att det finns folk i kärnkraftsdebatten som inte är kunniga inom området? Det skulle ju,,, ju,,, vara helt knasigt! Att folk skulle yttra sig om saker som inte har en anning om, det låter ju som en ding-ding värld!
ironi slut

Joakim Larsson sa...

Stockholm står i brand!

Anonym sa...

Ursäkta men har de inte löst problemet att slutförvara? Har hört att man bara inte beslutat var det skall ligga än. Kanske borde ta ett studiebesök på tex ringhalsmuseum.

Joakim Larsson sa...

Kära Anonym. Nej det har de inte. De har beslutat att inrikta sig på tankar om att gräva ned skiten någonstans, även om det inte finns någon bergrund i världen som är tillräkligt stabil..