Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

måndag, november 19, 2007

Organisation is the shit

Frånvaron av blogginlägg vet jag inte ifall jag orkar be om ursäkt för. Men den har delvis sin förklaring i en helg som gått i resandets och socialiserandets tecken.

I lördags var det till exempel organisationsseminarium med mp-väst i Skövde, vilket är betydligt roligare än det låter. Hur vi internt ska organisera oss i Västra Götaland är inget helt enkel fråga, med tanke på att regionen består av fem valkretsar som har rätt självklara uppgifter såsom att sätta riksdag- och regionlistor och utse representerar i en del federala mp-organ. Samtidigt som mandatstödet från regionen betalas ut till Västra Götalandsnivån, som alltså ligger "ovan dessa". Och diskussionerna bottnar i vilken nivå man vill att tyngdpunkten ska ligga på.

Själv är jag en varm vän av valkretsarna, decentralist och lokalpatriot som jag är. Och med tanke på ansvarskommitténs tankar kring fler storregioner är vi i Västra Götaland, tillsammans med Skåne, pionjärer i sammanhanget. På 10-talet kommer väl sannolikt fler delar av mp-Sverige få stångas med problemen. Och det är vi ju inte enda parti som gör, antar att den här diskussionen finns i alla partier.

Hur löser ni andra det?

Inga kommentarer: