Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

måndag, november 19, 2007

Dagens (nästan) bästa

En av våra föreläsare kritiserade idag i en bisats friskolor för att vara segregerande då alla inte hade råd att gå på friskola.

Vissa friskolor bidrar tvivelsutan till segregation, men med tanke på att det är gratis att gå på friskola (offentlig finansiering) kan jag inte alls förstå argumentet om att inte ha råd... Men så kom hon oxå ut som sosse senare, vilket kanske förklarar den logiska vurpan vad gäller just friskolor.

I övrigt en bra föreläsare, men så var oxå ämnet politik & lagstiftning och de dokument som produceras som en följd av detta =)

5 kommentarer:

Johanna Falk sa...

Iofs är det gratis att gå i friskola, men nyligen visade en undersökning att friskolor tar ut fler avgifter än skolor i offentlig regi.

DET är intressant!

Stefan Lindborg sa...

Att friskolorna är segregerande är i och för sig inget argument, snarare ett faktum.

”- Vi vet också att skolan blivit mer segregerad. Elever med högutbildade föräldrar söker sig i högre utsträckning till friskolor och andra skolor med bättre studiemiljö.” - Per Thullberg, GD Skolverket.

Sen kanske det inte är det av den anledningen som din föreläsare uttryckte, men det är en annan femma.

Johan sa...

johanna. mmm, men knappast ett bärande argument mot fristående skolor. om jag inte har helt fel håller det väl på att bli förbjudet att ta ut avgifter? vilket iofs kommer minska elevernas möjligheter att komma ut på aktiviteter, men kanske ändå kan vara rimligt. tål att diskuteras.

stefan. jupp. det hade ju varit ett rimligt argument. och då tycker ju jag lösningen snarare är att försöka förmå elever av alla möjliga bakgrunder att välja friskolor snarare än att förbjuda friskolorna.

Stefan Lindborg sa...

Johan, lycka till med den strategin. Sen så är ju inte det det enda argumentet mot friskolor men det lär vi nog hinna ta både en och två gånger under morgondagen och torsdagen.

Johan sa...

stefan. japp!

glöm nu inte ert partiprogram förresten.