Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

söndag, oktober 21, 2007

Vi står när dom andra faller

Birgitta riktar i dagens BT några kloka ord till de moderater som kritiserar oss miljöpartister för att inte ha något att komma med i miljöpolitiken.

Vi kan förstå att miljöintresserade företrädare inom allianspartierna blir frustrerade på sina egna partier, men ta inte ut det på Miljöpartiet. Ni vet var ni har oss. Vi vill ha politiska styrmedel som möjliggör miljöteknikutveckling. Vi vill ha en mer hållbar livsstil. Och vi vill ha en annan regering, eftersom vi är tveksamma till att den nuvarande klarar de utmaningar Sverige och världen står inför.
Samtidigt måste jag säga att jag inte riktigt förstår moderaternas inställning till miljöpartiet. Förra året var vi hemska och något man skrämde sosseväljare med, i somras berömde statsministern oss och åkte till USA och solade sej i glansen av vad vi fått igenom och han själv röstat emot och nu kritiserar moderater oss återigen för att inte ha något att komma med.

Hur ska ni ha det?!

Och i dessa tider av klimathot kommer jag att tänka på Naturskyddsföreningens gamla rapport När larmen tystnar. Vad kommer hända när klimatet inte längre än på allas läppar?

2 kommentarer:

Anonym sa...

"Vad kommer hända när klimatet inte längre än på allas läppar?"

Klimatfrågan kommer att vara på allas läppar länge, men, frågan är vad folk säger när oljan kostar $300 fatet om ett par år. Kanske blir det ekonomin som pressar fram bättre lösningar? Let's face it, vääldigt få ställer bilen för att rädda miljön. Trafiken verkar inte minska just nu iaf.

Fast tusan vet om inte kärnkraften kommer att bli riktigt populär. :/

/MKt_skeptuell

Johan sa...

nej, förändringar av livsstilen tycks gå långsamt. men jag är ändå optimist nånstans, tonen är en helt annan nu än förra sommaren.