Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

torsdag, oktober 18, 2007

Makten åter till VU?

Mona Sahlins morgonkaffe lär smaka riktigt gott. Siffror på 45%!

Ett valresultat likt det Sentio fått fram skulle leda till en situation som 1994-1998. Sossarna sitter tryggt i eget residens, vänstern stödjer dem passivt när det ska röstas om regeringsalternativ och regeringen kan sedan göra opp med vilket parti som helst beroende på fråga.

Precis som det (nästan) alltid varit alltså. Makten åter till VU och ordningen är återställd.

6 kommentarer:

Tom Andersson sa...

Det är många år kvar till valet... Och man får nog ta resultaten med en stor nypa salt. Det brukar inte direkt vara så att valresultatet följer tidigare mätningar.

Anonym sa...

Jag hopppas S lägger ner samarbetet med V och MP så vi slipper den där röd-gröna röran. V är inte realister och MP, ja, vilket parti är idag miljöfientligt?

Johan Dahlberg sa...

Det är väl inget parti som är miljöfientligt, men väldigt många som röstar emot bra för slag. Så även Miljöpartiet, i helafall i Borås.

Anonym sa...

Johan Dahlberg:

Jag är lite nyfiken, vad är det för bra förslag som miljöpartiet röstar mot lokalt?

Johan sa...

johan dahlberg.

miljöpartiet i borås i nån slags siffror:

88-91 och 94-98: en (1) motion bifallen i KF

98 och framåt: åtskilligt grönt genomfört i budgetar, nämndbeslut etc etc.

självaste Lennart A (v) sa i debatten om kommunens årsredovisning i våras att kommunen lyckats bra inom de hårda sektorerna (vilket miljön tvivelsutan räknas till i den kommunala byråkratin). och nog tror jag att nio års medverkan från mp i kommunens styre satt sina spår.

sen vill man naturligtvis alltid göra mer. jag tycker det är förbaskat synd att det fortfarande är dyrt att åka kollektivt i borås och att vi saknar vindkraftverk i kommunen ännu. för att ta några exempel.

men hur menar Du att vi skulle göra?

Staffan V sa...

Hellre röd-grön röare än en blå-brun.