Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

onsdag, oktober 24, 2007

Ett skrik från andra sidan

Göran Persson fortsätter att ge rallarsvingar i sin roll som före detta statsminister och partiledare. Nu genom att släppa sina memoarer samma vecka som det parti de förlorade regeringsmakten på grund av inleder sin partistämma. Onekligen lite kul. Även ifall jag tror Fredrik Reinfeldt överlever det.

Det sägs att Persson var fullt på det klara med att han hade behövt inleda regeringsförhandlingar ifall de borgerliga inte funnit valet. Något som inte förvånar mej. Vad jag har hört körde Perssons riksdagsgrupp bara över honom två gånger i modern tid. Dels när han i valrörelsen ville vara mer öppen för regeringsssamarbete med andra och dels när han efter valet ville ge miljöpartiet en presidiepost i något riksdagsutskott. Jag vet inte om det är sant, men det tycks ju ligga något i det.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Mmm, Godsägar Persson var i mångt och mycket en pragmatiker, på gott och ont. Nu senast visades det ju i hans pensionsfråga, där han motiverade sitt handlande med att allt är lagligt. Huruvida det var etiskt, moraliskt, etc, det var irrelevant, är det lagligt så är det bra, verkade andemeningen vara.

/MKt_verkyld.

Anonym sa...

För arkivets skull : det gäller alltså avdankade riksdagspolitiker som kvitterar ut pengar från staten eftersom de stackarna inte har inkomst nog att klara sig själva. (De lägger in allt i sina egna företag)

MKt_cynisk