Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

tisdag, oktober 02, 2007

Bark at The Moon

Ett säkert sätt för politiker att hamna på DN-debatt brukar vara att, gärna utifrån ett underifrånperspektiv, kritisera det egna partiet. Denna metod begagnar sej moderaterna Anita Bråkenhielm och Ivar Virgin (vilka är det?) av på dagens DN-Debatt.

- Fel av vår partiledning att spara på försvaret.
Deras debattinlägg kommer säkert att applåderas av åtskilliga moderatväljare och är en bra mätare på att alla moderater inte accepterat finansministerns räkenskaper.

Frågan de ställer mot artikelns slut är inte irrelevant. Vart ska de gammelmoderata väljarna vända sig? Sverigedemokraterna framstår knappast som ett alternativ i dagsläget. Kristdemokraterna? Måhända för att rädda partiet kvar i riksdagen, men tveksamt om de är ett alternativ i längden.

Nej, den nya moderata ledningen sitter nog tryggt i båten. I brist på andra alternativ. Så länge siffrorna ligger kvar på en hög nivå och partiet får besätta hälften av ministerposterna i den första borgerliga majoritetsregeringen på 25 år. Även ifall även moderaterna börjat dala en del på sistone är det framförallt de borgerliga småpartierna, och mest ett av dem, som har det svettigt i opinionen.

Och valet 1994 klarade moderaterna bra trots tre tuffa regeringsår.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tragiskt är det iaf, det förefaller finns gott om plats för ett nytt ~10% parti med tydlig konservativ hållning.

Men i brist på detta kommer iaf jag rösta utomparlamentariskt.. Men det är tre år kvar mycket kan hända tills dess...

Tony sa...

Tänkte bara att det är skönt att vi tillhör ett parti, där man faktiskt inte behöver bråka via DN för att få sin röst hörd...

Anonym sa...

Tur att Sverigedemokraterna har en sån tönt/loser-stämpel på sig, annars hade nog många förgrämda borgare (och sossar) gått dit. Bättre att de går till soffan.
I exempelvis Norge finns Sverigedemokraternas kusinparti Fremskrittspartiet FRP som utgör ett alternativ, för de mer förvirrade konservativa åtminstone. Fast FRP har tappat i opinionen på senare tid - bland män. De har däremot ökat kraftigt bland kvinnor. Partiets politik har inte ändrats vad jag vet, däremot har de fått ny partiledare - kanske är det orsaken.

(Vill inte kalla SD och FRP syskonpartier, då Sverigedemokraterna är mer socialdemokratiskt riktade än FRP som mer tilltalar anti-sossar och Motormän, etc. ).

/MKt_foruminist - återkommer kanske med synpunkter på demokratiforum :)