Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

måndag, september 17, 2007

När verkligheten kommer ifatt

Jag skrev i augusti förra året:

Kristdemokraterna tillåts spela en något friare roll än de andra partierna. De tillåts mala på om bensinpriset, trots att ingen av blockbröderna håller med dem i frågan. Blockbröderna vet att om kd åker ur riksdagen blir det ingen regeringsmakt.
Idag rapporteras att bensinpriset vid årsskiftet höjs med 29 öre (DN). Tur man inte är kristdemokrat och måste ta den svekdebatten. Vallögner brukar inte uppskattas.

8 kommentarer:

Mattias sa...

Det var ju ingen slump att Kd-Göran fick stå och briljera med sin andra hjärtefråga, vårdnadsbidraget, för några veckor sen. Kohandel....

Johan sa...

absolut.

och att beskedet om höjt bensinpris kom på självaste årsdagen. så att kd-väljarna får förstå att detta var priset...

Anonym sa...

Nu gör den här regeringen precis som s,mp,v. Man vill att folk skall åka mindre bil men höjer dieselskatten så att kollektivtrafiken blir dyrare. Sedan kompenserar man bilisterna med reseavdrag men glömmer den viktigaste delen att sänka kostnaderna för kollektivtrafiken. Nu flyttar man resandet från buss till bil. Inse att tåget bara står för en bråkdel av kollektivtrafiken som till över 60% är buss.

garwik sa...

Tja, det enda som händer är att det blir dyrare att köra bil. Det verkar som de flesta utgår från ett Stockholms-perspektiv med utmärkta allmänna kommunikationer och täta avgångar. Vi, som har upplevt t.ex. Länstrafiken i Skåne vet hur det kan vara. Bor man i Höör och jobbar i t.ex Dalby (30 km) så finns det inte en chans att kunna vara på jobbet kl 08:00. Skulle man istället jobba i t.ex. Landskrona så får man anslå större delen av dagen till resan. Dessutom kostar ett månadskort skjortan.

Men, det är klart, har man målsättningen att göra bilåkandet till en överklass-sysselsättning så är väl detta rätt metod.

Malmberg sa...

Håller med dig. Åandra sidan kastar du sten i glashus i viss mån eftersom just mp varit samma lilla bråkiga parti i den nationellavänsterkartellen. Precis som KD fick ni inte genom en massa saker, arbetstidsförkortning, slopande av betyg etc. Men ni fick ändå in friår fast de andra sex partierna var totalt emot. Ungefär så jag uppfattar situationen angående vårdnadsbidraget

Johan sa...

malmberg. vänsterkartell? fråga sossarna om de tycker vi är vänster? =)

det är ändå en viss skillnad. fast gick kd till val på förra året? vilka stora frågor hade dom? sänkt bensinpris, vårdnadsbidrag, fastighetsskatt och etik/moral/fluff.

bensinpriset var superpopulistiskt och rakt emot vad flera andra blockkamrater tyckte. därför menade jag att de aldrig skulle få igenom det. i synnerhet som La Allianza redan endast om ramarna.

läs vårt valmanifest och se att det inte är fyllt med populistiskt trams. vi har bevisat att vi får igenom vad vi går till val på. hur var det, typ 30 av 38 punkterfrån valmanifestet 2002 var helt eller delvis uppfyllda mot slutet av förra mandatperioden.

Heiti Ernits sa...

Garwik:

Att kollektivtrafiken måste förbättras är en självklarhet. Speciellt när man skatteväxlar, som regeringen nu gör.
Men det jag har sett hitills är att regeringen tvärtom skär ner och höjer priserna på kollektivtrafiken.
Det måste få kosta...

Sen drar detta (skatteväxlingen) med sig synergieffekter. Bil branchen ställer så småningom om sig till mindre modeller och bränslesnålare motorer. För vem behöver 230 hk i dagsläget egentligen? Eller 5 liters V8:or som väger flera ton...

Anonym sa...

Miljöpartiet är inte speciellt mycket vänster. Och det är synd ;P

/MKt_Rödgrön