Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

fredag, september 07, 2007

Att ställa krav är att bry sej

När miljöpartiet får "gratis" uppmärksamhet i samband med folkpartiets landsmöte är det bara att tacka och ta emot =)

Kommunalrådskollegorna från Örebro, Staffan Werme och Fredrik Persson, skriver på DN-debatt att våra bägge partier bör söka samarbete med varandra på riksnivå.

Artikeln har flera goda poänger. Blockgränsen är av ondo och inför en situation med Sverigedemokraterna som tänkbara vågmästare ska verkligen ingen grönblåröd lösning uteslutas.

Samtidigt finns det avgrundsdjupa åsiktsskillnader mellan de två partierna. Folkpartiets skolpolitik och allmäna kravpopulism (integration, skumma utspel med mera) ger jag inte mycket för, deras EU-fundamentalism kan bli ett bekymmer och miljöpolitik har väl alltid varit en blind fläck hos dem.

Hösten 2003 startade de gröna och folkpartiet dock ett par gemensamma arbetsgrupper. Tydligen "rann de ut i sanden" till förmån för dels ett alliansbygge och dels ett närmare samarbete med socialdemokratin.

Men inget bör väl uteslutas och Staffans och Fredriks artikel kan säkert leda till nyttig och välbehövlig diskussion inom bägge partierna.

Rubriken hänvisar förresten till hur vi gröna skulle kunna övertala folkpartisterna till att acceptera en tuffare miljöpolitik ;) Och jag vet en bloggare som kommer bli glad.

3 kommentarer:

Anne-Marie Ekström sa...

Tyvärr hinner jag inte kommentera just nu. Tåget går snart. Men jag återkommer om både miljö och integration.

Lennart Nilsson sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Lennart Nilsson sa...

För en kommentar från oss i FP kolla in FP Nacka

för lite konkret (lokal)politik som stödjer detta kolla in:
Nackareservatet