Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

onsdag, augusti 08, 2007

"Var inte rädd" (Karin Boye)

Läser i lokalavisen att Sverigedemokraterna är oroliga för att Borås ska införa muslimska helgdagar, de ämnar därför fråga kommunalrådet KG Drotz på nästa fullmäktigesammanträde hur det ligger till med den saken. Ja, då har man sannerligen mycket att oroa sej för...

För det första är det ju faktiskt så att Sverige inte länge har någon statsreligion. För det andra gör muslimer eller människor med muslimsk bakgrund stora insatser inom exempelvis Borås äldreomsorg när de ställer opp och jobbar på exempelvis julhelgen, när personer med svensk bakgrund oftast vill vara lediga. För det tredje undrar jag ifall detta är en fråga för oss politiker? Bör inte saken i första hand lösas på arbetsplatserna, utan politisk inblandning?

Men om någon muslim önskar vara ledig i och med Ramadans avslutande eller något annat gör väl det ingenting? Jag har verkligen svårt att se det upprörande i det.

Vad är ni så rädda för, William Petzäll och co?

2 kommentarer:

Tomas Melin sa...

Kan Borås överhuvudtaget införa egna helgdagar?

Johan sa...

bra fråga =) men vi ska komma ihåg att samma sverigedemokrat ansåg det som en skyldighet för regeringen att fixa en årsmöteslokal åt dem. så uppenbarligen anses politiker ha en hel del makt hos sd.

nåväl, antagligen avses eventuella policybeslut typ.