Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

tisdag, augusti 07, 2007

Rapport från en sandlåda

Jag tycker det är fascinerande att lobbyisten Urban Bäckström, tidigare moderat statssekreterare och numer VD på Svensk Näringsliv nu går ut och säger att regeringen är för dålig på företagsfrågor. Samtidigt som sossarna gång på gång angriper regeringen stenhårt för vad de kallar ett systemskifte.

Vem ska man tro på? =)

En annan kul sak är när moderata riksdagsledamöter slår sig på bröstet över en minskad arbetslöshet och när sossarna skäller på borgarna för allt dumt de ställde till med i svensk ekonomi "förra gången" (1991-1994).

Att de flesta förståsigpåare redan förra året hävdade att konjunkturen var på väg att vända tycks inte de moderata riksdagsledamöterna vilja komma ihåg. Och de flesta sossar tycks ha glömt det uppskruvade läget i svensk ekonomi under 80-talet. Den borgerliga regeringen gjorde faktiskt flera krisuppgörelser ihop med det socialdemokratiska (oppositions)partiet back in 1992-93.

Och sossarnas stora väljartapp 1998 (de har fortfarande inte hämtat in det) kommer, menar jag, till stor del från den nedskärningspolitik partiet förde under mitten av nittitalet. Först ihop med först vänsterpartiet och sedan centerpartiet.

Så nog är sossar och borgare rätt goda kålsupare båda två. Att varken vara röd eller blå känns bra.

2 kommentarer:

Peter sa...

Alltså, socialdemokraterna har ju redan erkänt att 90-talskrisen var deras fel.

S tar på sig ansvar för 90-talskrisen

Erik Åsbrink talar klarspråk om upptakten till finanskrisen

Johan sa...

I'll be buggered!

Åfasen. Ja, då får jag skylla på att jag mest haft i huvudet vad lokala socialdemokratiska riksdagsledamöter, kommunalråd och tyckare skrivit, tyckt och sagt.

och de har tydligen missat "erkännandet"...