Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

torsdag, juli 05, 2007

Kaka på kaka, typ

Ulf Sjösten, moderat riksdagsledamot från Borås, signerar gärna sina många långa debattartiklar i lokalavisen med "ekonomisk-politisk talesman" för moderaterna. Inget ont om Ulf, men är det inte lite over-kill av ett parti som innehar hälften av ministerposterna i en regering (däribland både stats- och finansminister) att dessutom ha en ekonomisk-politisk talesman?

Visserligen ska finansministern föra ut regeringens politik, men den är ju ändå såpass snarlik moderaternas inom det ekonomisk-politiska fältet =)

1 kommentar:

Tomas Melin sa...

Ännu roligare tycker jag det är att det står "ekonomisk-politisk talesman" och inte bara "ekonomisk talesman". Har moderaterna en icke-politisk ekonomisk talesman, eller vad åsyftas?

Fast jag antar att man blandar ihop det med exvis "finanspolitik". Helt felaktigt förstås. Ekonomisk talesman och finanspolitisk talesman är antagligen samma sak, men ekonomisk-politisk talesman blir tautologiskt på samma sätt som "finansiell talesman" blir totalt missvisande.

Hälsa gärna Ulf detta. Han är också välkommen att höra av sig för vidare reflektioner över hans titel. Jag finns på mobilen, dygnet runt.