Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

måndag, juni 25, 2007

Ute på grönbete

Sommaren är en tid då politiker gärna gör lite udda utspel. Nyhetstorkan tycks locka fram sådant. Vem minns inte Lars Leijonborgs tankar för tre år sedan om att slå ihop borgerliga partier? Tacksamt är det oxå eftersom media gärna hakar på. Idag står centerpartiet för sommarutspelet. Lägg ner CSN dundrar bondeförbundarna - och klaga på den mediala uppmärksamheten kan partiet knappast göra. Nyheten blev en av få inrikespolitiska i dag. Gratulerar.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag håller med om att det är ett dåligt förslag att lägga ner CSN.
Varför skulle det automatiskt bli bättre för konsumenterna - studenterna - när den privata sektorn tillhandahåller tjänster?
Titta på elmarknaden. Där avvecklade man de offentliga verksamheterna och överlät till privata marknaden. Blev det bättre för konsumenterna?

Vad man däremot borde göra är att införa en AVSKRIVNING AV STUDIELÅNEN för de som efter examen arbetar tio år i offentlig tjänst. På så sätt skulle man se till att åtminstone några av de bästa krafterna väljer att arbeta i offentlig sektor. Samtidigt skulle man betona att arbete i det offentliga handlar om att vara i allmänhetens TJÄNST. Det skulle hjälpa till att skapa bättre verksamhet.

Magnus Persson sa...

Det blir inte bättre av att den privata sektorn får utföra något.

Det blir däremot normalt bättre när en tjänst utförs av flera konkurrerande utförare. Om en bank ger dig dålig service, byter du. Om CSN ger dig dålig service - ja, då kan du på sin höjd skriva ett bittert blogginlägg om det.

Att elmarknaden inte fungerar som den borde beror mycket på att vi i praktiken har något som närmast kan beskrivas oligopolsituation.

Johan sa...

Eyh, skrev jag ngn-stans att förslaget var dåligt (eller för den delen bra?)

har inte haft tiden att sätta mej in i förslaget. konstaterade bara att det fanns och att sommarutspel är ett kul inslag i den politiska nyhetsfloran.