Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

fredag, juni 01, 2007

Sinne för tajming

Ett par föredettingar gläntar tillsammans med aktiva riksdagsledamöter i tre av fyra allianspartier på dörren till historiens unkna skräckkammare. Detta samma dag som queerfestivalen startar i Göteborg.

Sinne för tajming, eller?

6 kommentarer:

Lars sa...

Det mynnade ut i en debatt i studio ett på P1 mellan gamle Affe och Fredrick Federley. Ganska roligt att höra. Speciellt med tanke på att Affe lyckades bra med att slå hål på sina egna argument från artikeln. Lite som en walk over-match i fotboll.

Johan sa...

jaa, hörde den oxå. Federley sparkade stjärt - och det är inte ofta jag tycker han gör det.

Mikael Åhman sa...

Den stora frågan är väl dock vad det här utspelet får för konsekvenser för Alliansens syn på könsneutrala äktenskap - Fp gick ut med ett pressmeddelande för, att KD är mot är allmänt känt - vem av dem kommer alliansregeringen att jaga in under det gemensamma taket?

Fredik Reinfeldt var den ena av två moderater som när det begav sig stödde partnerskapslagen - i direkt opposition mot den egna riksdagsgruppen. I sakfrågan är Reinfeldt således föredömligt rakryggad. Men som partiledare finns det ju gränser för vad man kan göra i konflikt med det egna partiet...

Att S-V-Mp är ju för... och Fp... rent mandatmässigt är det majoritet...

Det blir lite spännande det här.

Johan sa...

min gissning är kristdemokraterna får rösta som de vill, och att enskilda centerpartister och moderater kommer stödja den linjen.

det var ju trots allt borgerlig regering när partnerskapslagen infördes. så jag tror inte det blir något borgerligt tak i den här frågan.

hoppas jag i alla fall.

Anders Wallner sa...

Timingen var ju också snyggt yxmisshandelanpassad.

Jag hoppas fortfarande att regeringen skriver sin proposition själva. Om inte annat för att det skulle kunna skjutsa Kd ur riksdagen.

Johan sa...

anders. skrev en spydig/arg/upprörd insändare där jag påpekade det. osmakligt må jag säga, av dem alltså.