Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

tisdag, juni 05, 2007

Politik och biokemi


Grön Ungdom Västs nyvalda manliga språkrör Rickard Arvidsson är en bildad ung man som tillbringar de flesta av sina dagar på Chalmers. Han är även dagens gästbloggare.

Många är kanske vi som redan misstänkt att folkpartiet och sossarna är av samma skrot och korn. Nu kan vi få mer eld på vår kvarn. Färgämnet i folkpartiets blåklint och sossarnas ros (och sannolikt även vänsterns röda nejlika) egentligen är samma molekyl, bara vid olika pH (alltså surhet). Färgämnet kallas antocyanin och är blått vid högt pH, men rött vid lågt pH. Detta kan man faktiskt testa själv! Tag några kronblad från en blåklint och lägg i ett bad med något surt, t ex isoättika (finns kanske i er kyl, om inte annat går det att köpa på typ ica). Redan efter några timmar kan man se att de tidigare blåa blåklintsbladen växlar färg till en mer röd-lila nyans.

Om det även är så att fler folkpartister kommer att gå över till vänstern om folk blir surare, kanske är mer oklart...

Det finns även ett sätt att få blåklintar att bli gröna (för vi vill ju att folkpartisterna ska gå över till oss i mp och inte till vänstern, eller hur?). Man tar en talrik med fläsk, potatis och bruna bönor (eller ett vegetariskt alternativ) och låter den ligga sisådär en månad i rumstemperatur. Sen lägger man några blåklints-blad i mitten, och väntar ännu en vecka. Vid det laget kommer möglet sannolikt att täcka även blåklints-bladen.

Härmed vill jag inte på något vis mena att vår politik skulle vara förlegad likt en möglig gammal portion med bruna bönor. Se det hellre som att allt blir grönt så småningom :)

Rickard Arvidsson
Språkrör Grön Ungdom Väst

1 kommentar:

Fredag sa...

Vad fan handlar det du skriver om? Förklara, för jag fattar inte.