Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

torsdag, juni 28, 2007

Hey, jag önskade mej inte detta!


Jag brukar få nya lagar, förordningar och andra förändringar oppifrån i födelsedagspresent. Men en del har jag aldrig önskat mej. Djurskyddsmyndigheten (2004-2007) går i dagarna i graven. Att frågorna återigen hamnar under Jordbruksverket är tragiskt då det ofta kan bli intressekonflikter mellan jordbruk och djurskydd. Djurskyddsmyndighetens uppgift var bland annat att se till så djurskyddslagen, som om jag inte har helt fel är från 1980-talet, efterföljdes. Är det så himla kontroversiellt? Myndigheten hanterade mer än 3000 ärenden om året, att då blåsa upp några enskilda ärenden och döma ut hela myndigheten på grund av det tycker jag är fel.

6 kommentarer:

Birger Schlaug sa...

Mmm. Myndigheten var en av tre strukturrågor som De gröna fick igenom - nu faller då den sista. De övriga var friåret och den gröna skatteväxlingen. Borgarna har visat hur illa man aner att grön politik är - det lustiga är att dessa tre frågor avskydde sossarna lika mycket...

Tony sa...

Håller med i kritiken.

Samtidigt känns det lite ynkligt att Djurskyddsmyndigheten under sina sista dagar som fristående myndighet har ändrat i sina rekommendationer gällande hästar, så att det numera är okej att hästar, som är flockdjur, hålls enskilt, samt att man inte längre måste låta hästar få tillgång till bete. Eftergifter för hästhållare i storstadsområdena, och inte så särskilt värnande om djurens rättigheter...

Johan sa...

birger. ja, huvaligen.

tony. absolut, ett jäkla utfegande!

Anonym sa...

Vi firar med Champagne idag! Djurskyddsmyndigheten är nedlagd äntligen. Sluta jaga folk med myndighetstrams. Det är nog nu.

Anonym sa...

Fast om myndigheten haft en bättre chef som kunnat hantera media hade det måhända gått bättre. Att han sedan inte ens svarat på mejl från enskilda eller media förbättrar liksom inte saken. Djurskyddsmyndigheten borde ha lärt sig av andra kontroversiella myndigheter om mediahentering m.m. och skickat ut pressfolk i stormen - aldrig en GD, typ.

Johan sa...

Anonym nr två har en god poäng. Mediahantering har inte varit djurskyddsmyndighetens starka sida.