Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

måndag, juni 04, 2007

2B eller 2C, det är frågan.

Inom omsorgen får vi lära oss att titta noga innan vi ger mediciner. Uppenbarligen bör polisens insatsstyrka få lära sej att titta noga innan de gör sina tillslag. Kanske även bokstäver och siffror bör spela en större roll i polisutbildningen?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Johan,

Jag sitter hust nu is Sudan dar jag arbetar for en medicinsk hjalporganisation. Runt mig sitter manniskor fran Etiopien, Sudan, Canada, Eritrea, Kenya och USA.
Manga av dem har arbetat som hjalparbetare i uppat 10 ar. INGEN av dem skulle ens komma pa tanken att kalla sig "varldsforbattrare" eller dylikt.
Det kravs en 25-arig snubbe i Boras for att ha skinn pa nasan nog och tillrackligt vristande sjalvinsikt och hybris for att se sig sjalv som nagot sadant.

Vidare, att polisen i detta fallet gar in genom fel dorr i syfte att omhanderta en misstankt ranare har hant forut och kommer att handa igen.
Jakligt arrogant av dig att antyda att polisen inte skulle kunna lasa eller skriva istallet for att visa forstaelse for och uppskattning av polisens dagliga arbete.

Alright, "varldsforbattraren" det var det jag hade att saga.
Hoppas att du inte tar illa upp utan att du istallet funderar over om polismakten verkligen ar sa dumma som du antyder. Man behover inte tycka illa polisen bara for att de har laga makt som du inte har.

Best regards,

Laz

Johan sa...

Ironi är svårt i skrift, det är bara att inse...

trist om du och andra hjälparbetare tycker det tyder på hybris när jag kallar mej världsförbättrare. själv gör jag det med den omtalade glimten i ögat.

visst inser jag att polisen gör misstag ibland, inget är ofelbar (utom just polisen, enligt dem själva).

men jag tycker att polismakten är otroligt viktig och faktiskt en förutsättning för ett demokratiskt samhälle, just därför ställer jag hårda krav på polisen. En väl fungerande och kompetent polismakt är ett måste, men jag tillåter mej gärna att ironisera när den gör misstag eller för de delen visar prov på ett diskriminerande eller odemokratiskt sinnelag. Polisen ska "skydda" staten och samhället, inte vara ett slutet sällskap i detsamma.

f.ö vill jag ge tummen opp för det hjälparbete du och andra gör!