Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

onsdag, maj 23, 2007

SÄPO kanske borde sända skämtaren en tacksamhetens tanke?

Att kritisera SÄPO är kanske lite som att sparka på någon som redan ligger - men jag kan inte hålla mej.

Att SÄPO polisanmäler nedsprutandet av Fredrik Reinfeldt känns mest löjeväckande. Borde de inte istället vara tacksamma för att det var just en skämtare och inte ett verkligt attentat? Hade det varit ett riktigt attentat hade statsministern kanske varit död nu. Det är betydligt mer allvarligt än att några av Robbans grabbar vill skoja lite.

SÄPO får nu en möjlighet att se över sina rutiner och kanske genomföra en och annan omplacering. Känns som det är på sin plats.

Eller som jag läste på en blogg: Kanske det är dags för en ny säposlogan "att synas utan att verka".

2 kommentarer:

Marcus sa...

Hade Robban bara sagt att "Hey, det var undersökande journalistik. Vi försökte bara påvisa luckor i säkerheten..." så hade han kommit undan, ja till och emd blivit hyllad.

UltraV:s värld sa...

Jag förstår inte varför Säpo ska ha sådan omfattande kritik. Hade de slängt ner henne på marken för lite vatten då hade medierna blivit hysteriska. Då hade journalismen varit i fara, enligt dessa självupptagna journalister. Jag anser att Strix och Svt istället har skapat en situation där vi nu förstår att även Svt kan utnyttjas hur som helst. Det kommer att innebära att man kanske måste göra mer noggranna koller inför intervjuer och presskonferenser. Man visar också att vissa får man ge sig på andra fysiskt, bara de visar sig offentligt och att journalistiken på Svt inte är enligt god sed. Det är bedrövligt att detta ska betraktas som humor!