Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

onsdag, maj 30, 2007

Monas vägval

Jag har tidigare varit inne på det - och nog får man säga att många LO-medlemmar gjorde ett märkligt val i år (DN/SvD).

Vad hade hänt ifall de sd- och m-röstande LO-medlemmarna hade röstat på sossarna eller vänstern? Sannolikt hade det inte blivit något borgerlig regering.

Fast vad var det som fick arbetarna att rösta på sverigedemokrater och moderater? Hat mot miljöpartiet? Ogillande av Persson? Ogillande av invandrare? Allmän rotlöshet och otrygghet? Förmodligen en mix av alltsammans, och lite till.

En röd-grön allians i nästa val kan mycket väl skrämma bort ovanstående väljare från socialdemokraterna. Mona Sahlin har en lång väg att gå och åtskilliga svåra vägval.

3 kommentarer:

Mikael Åhman sa...

"En röd-grön allians i nästa val kan mycket väl skrämma bort ovanstående väljare från socialdemokraterna."

Mjaa... tror du det? Jag tror att den av väljarna upplevda oförmågan att lösa samhällsproblemen fick en del (S)-väljare att gå över till (M). Ett gemensamt valmanifest från S-V-Mp (ett enhetsfrontsprogram) skulle nog kunna bli så vitalt och levande att det drar tillbaka de väljarna.

De (S)-väljare som övergår till SD är ett delvis annat problem. Här tror jag nyckelen till framgång inte är att bekämpa SD utan att istället bekämpa de problem SD parasiterar på avseende arbetslöshet, integration etc. Men här tror jag att V och Mp kan vara till stor nytta, även ur taktisk (S)-synvinkel...

Jimmy S. Windeskog sa...

"Fast vad var det som fick arbetarna att rösta på sverigedemokrater och moderater? Hat mot miljöpartiet? Ogillande av Persson? Ogillande av invandrare? Allmän rotlöshet och otrygghet? Förmodligen en mix av alltsammans, och lite till. "

SNarare en tro på SD:s politik....

Mikael Åhman sa...

Endast den som föraktar folket kan på allvar hävda att folket i grunden skulle tro på SD:s politik.