Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

måndag, maj 21, 2007

Ingen jävla bög- eller blattepolis här inte

Att inte undervisa polisstudenter kring brott med homofobisk eller rasistisk grund verkar vanskligt, så att säga. Kanske är allt bara ett missförstånd som kommer rättas till? Eller har rikspolisstyrelsen i sin outgrundliga visdom insikter som de flesta av oss andra saknar?

10 kommentarer:

Anonym sa...

Som grön kommunist så kör du med skygglapparna på, men t.o.m ni måste väl veta att en absolut majoritet av de s.k "hatbrotten" begås av "blattar" (citerar dig) mot vanliga svenskar?

Den dagen poliserna får utbildning i verkligheten, den dagen kan vi börja på riktigt diskutera det här. Men att lägga extra resurser på en kurs som inte verkar ge nåt.

Om en bula sparkar ner en blatt eller en bög...varför ska det behandlas annorlunda än om de sparkar ner en kommunist, en bonde, grannen etc? Ska du ha jämlikhet eller ska du ha särbehandling? Jag kan besvara den frågan åt dig: som kommunist och homosexuell så vill du ha jämlikhet för alla politiskt korrekta men du vill samtidigt ha särbehandling för samma grupp.

Spärra in "rasisterna" för deras åsikter, men självklart ska vi ha åsikts- och yttrandefrihet i Sverige. Ja, iaf om de tycker som du gör. Ifall du inte hängde med så är jag inte politiskt korrekt och jag är inte kommunist (varken grön eller röd).

Mikael Åhman sa...

anonym:

Om en homosexuell person blir misshandlad för att han eller hon är just homosexuell, rör det sig om ett hatbrott. Om du kan hitta något fall då en etnisk svensk blivit misshandlad för att vederbörande är just etnisk svensk, i så fall rör sig även det om hatbrott.

Ett hatbrott föreligger inte enbart på den grunden att offret ingår i den ena eller andra gruppen.

Om du inte förstår motivets betydelse borde du över hivid taget inte uttala dig om straffrättsliga frågor.

Johan sa...

att, som den anonyme kommentatoren, kalla mej för kommunist tyder inte på att han eller hon läst speciellt mkt på bloggen... återkom när du kan argumentera i sak.

Anonym sa...

" johan hellström (mp)"

Så länge som du öppet stöder ett parti vars politik är i grunden kommunistisk får du nog leva med att folk ser dig som en kommunist. Att ni kramar träd samtidigt som ni hyllar en ideologi som är jättefin i teori men faller i praktiken gör tyvärr inte det hela mycket bättre.

Michael, lite osäker på varför du förklarar vad ett hatbrott är. Självklart vet jag vad det är, min åsikt är dock att en politisk åsikt inte ska medföra ett hårdare straff just för att sittande politiker inte delar den åsikten.

Men det du inte verkar förstå är att teori och praktik inte är samma sak (likt den gröna kommunisten). Självklart håller jag med dig när det gäller din slutsats att det skulle vara ett hatbrott, men ta och titta på hur många gånger våra domstolar dömer "nya svenskar" ("blattar" om jag ska använda grönrödingens ordval) för hatbrott. Att blunda för att det sker hjälper ingen, det borde situationen i landet gjort klart för alla.

Aja, borde...folk röstar fortfarande på Vpk och Mpk.

Johan sa...

vart i vårt partiprogram står att vår politik stödjer sej på kommunismen?

f.ö är det fegt med anonyma kommentarer.

Mikael Åhman sa...

anonym:

Den uppenbara orsaken till att våldsbrottslingar med annan etnisk bakgrund än svensk inte döms för hatbrott är naturligtvis att de vanligen inte gör sig skyldiga till hatbrott.

De flesta våldsbrottslingar med svensk etnisk bakgrund som misshandlar personer med annan etnisk bakgrund än svensk döms för övrigt inte heller för hatbrott.

För hatbrott döms man om relevant motiv föreligger i kombination med relevanta brottsliga rekvisit i övrigt.

Ditt resonemang förutsätter att varje gång en person med annan etnisk bakgrund än svensk misshandlar en person med etniskt svensk bakgrund, då skulle det per automatik röra sig om ett hatbrott. Det är naturligtvis rena dumheterna.

Du argumenterar i luften, med ingen annan grund för dina resonemang än fria fantasier.

tiarafeministen sa...

Att dessutom ta bort skrivelser om jämställdhet ökar känslan av att något måste ha glappat hos dem som skrev texten...

Anonym sa...

Som polisstudent så anser jag att det är farligt av RPS att dela upp momentet med "Hatbrott". Vi läser för närvarande just detta moment. Det är viktigt att lägger många resurstimmar på detta för att få chansen att verkligen fördjupa sig i lagstiftningen och analysera problemet.

Anonym sa...

I will not concur on it. I think precise post. Particularly the title attracted me to review the unscathed story.

Anonym sa...

Good fill someone in on and this fill someone in on helped me alot in my college assignement. Thanks you seeking your information.