Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

söndag, maj 06, 2007

Alla kan ju hamna i dåligt sällskap

Miljöminister Andreas Carlgren var i stan i helgen. Men han tycks ha missat att gå centerns mediakurs - ingenstans står det något om "morötter istället för piskor". Inget ont om miljöministern, det är en bra kille som bara hamnat i dåligt sällskap. Sådant kan alla göra.

Ifall sverigedemokraterna kommer in som vågmästare i riksdagen 2010 (vänstern blir alltså inte stora nog), ser jag honom som en tänkbar finansminister i den s-mp-c-regering jag då ser som ett gott alternativ.

Så slipper dessutom centerpartisterna ifrån sitt dåliga sällskap.

6 kommentarer:

Mikael Åhman sa...

s-mp-c?

Nja, jag tvivlar på att c är särskilt intresserade av att lämna alliansen för att regera med s. Dessutom tror jag c uppfattar Mp som sina väljarkonkurenter, å av det skälet inte vill sammregera med Mp. Och jag tvivlar starkt på att s är beredda att sitta i en regering som innefattar c:s nuvarande partiledare. Det sistnämnda tror jag mig dessutom kunna bedömma rätt bra :-)

Om SD kommer in i riksdagen är det bättre, tror jag, att köra som de blå gjorde i riksdagen 91-94 mot NyD och som S/V gör i Mark nu mot NyD:s arvtagare Mbp: Minoritetsstyre. Om nu inte S+V+Mp kan fixa egen majoritet förståss, vilket jag faktiskt tror vi kan göra...

För ett alliansfritt Sverige!
S-V-Mp - Enhetsfront för rättvisa valet 2010!

Anonym sa...

Johan, det är långt till nästa val och alltför tidigt att dra några stora växlar baserat på dagens opinionssiffror. Tanken på att ni ska sätta sig i knät på Mauderaterna bara för att få MAKT är stötande. Någon djävla ordning måste det väl ändå vara - även i miljöpartiet!

Lennart A

Johan sa...

jag glömde kanske att nämna det mest självklara för ett s-c-mp alternativ?

nämligen avgången maud :)

men i en sits med sd som vågmästare ser jag hellre en s-c-mp-regering än en s-c-fp-regering exempelvis.

Daniel sa...

Jag som alltid varit orolig för att ifall sd skulle bli vågmästare bildas en fempartiregering bestående av m, c, fp, kd och mp.

Det har ju skett i många kommuner och landsting, exempelvis här i Skåne.

Johan sa...

nåväl, i kommuner kan det ske utan sd. det beror ibland på miljöpartisterna, ibland på sossarna, ibland på borgarna.

på riks ser jag det inte som realistiskt.

men visst, mp är varken höger eller vänster.

och i krissituationer får man göra så gott man kan.

Mikael Åhman sa...

Med SD som vågmästare... varför verkar så många debattörer se det som självklart att

A Det till varje pris måste till en parlamentarisk majoritet som utestänger SD från inflytande, och

B Det åligger (S) att verka för denna parlamentariska majoritet, gärna till priset av att överge kampen för socialistismen?

Bästa sättet att bekämpa SD är att bekämpa sociala orättvisor. Vilket innebär klasskamp, kamp för socialism, allt det där. Med tanke på att Mp på riksplanet är beredda att medverka till detta (även om det vurmas lite väl mycket för småkapitalister och privatskolor) så samarbetar vi i riksdagen S-V-Mp. Får S-V-Mp inte egen majoritet bör vi försöka styra i minoritet.