Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

måndag, april 16, 2007

Är du en förlorare?

Skandiabankens Annika Creutzer sa i Gomorron Sverige att studenterna är förlorare i vårbudgeten. Såsom student instämmer jag. Andra som oxå står längst ned i samhället är förlorare, liksom miljön. Oavsett vad centerpartiet säger så är det Anders Borg och andra räknenissar som håller i plånboken. Miljöpartiet kommenterar:

"Regeringen fortsätter sin ickelinje i klimatpolitiken. Regeringen har redan avbrutit skatteväxlingen och några nya kraftfulla ekonomiska styrmedel presenteras inte i Vårpropositionen. Den av regeringen aviserade klimatmiljarden skjuts på framtiden."
Kikar man på opinionsmätningarna har regeringen det knackigt. Fast jag är orolig för vad som kommer hända ifall det visar sej att de allra flesta löntagare tjänar på regeringens politik. Låt vara att höginkomsttagarna tjänar mest. Men kommer även den med en helt okej medelmåttig inkomst som fått större disponibel inkomst vilja rösta bort den regering som gett en själv det bättre på bekostad av arbetslösa och studenter? Jag hoppas det, men tillåter mej tvivla.

Inga kommentarer: