Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

söndag, april 29, 2007

Ingen vill veta var du köpt din tröja


Trots dyra märkeskläder, iPodar, bättre utbildning, breda band och lap-tops, back-packing och femtielva tevekanaler mår dagens ungdomar sämre än vad deras föräldrar gjorde när de var unga (SvD). Uppenbarligen räcker inte materiella värden till för att säkerställa en bra hälsa. Materiellt har vi väl aldrig haft det så bra som nu i vårt land. Reallöneökningarna har gett resultat. Men samtidigt saknas något, någon som har förslag på vad?

Bloggade om ungefär samma sak förra månaden oxå.

3 kommentarer:

Peter Fredriksson sa...

Hej!

Läst din blogg angående ungdomars allt sämre psykiska hälsa.
Intressant, dels det du skriver men även alla de frågetecken som verkar att finnas.
Vet inte om jag är oerhört upplyst men för mig så handlar vägen ut ur den psykiska ohälsan genom att ta reda på vem man är; kanske någon helt annan än en lycklig materialist vars mantra är att konsumera och prestera.
Under denna fernissa finns något djupare; själen som inte är ett dugg intresserad av att bli ignorerad och följa konsumtionströmmen. Det gäller att vi som är vuxna ger ungdomar alternativ, och visar på att det finns ett annat liv, som står rätt långt från det de flesta verkar tro är det rätta. Men, det är kanske genom att må dåligt man kommer till den insikten.

Vänligen
Peter Fredriksson

Magnus sa...

Att bry sig? Att inte fastan i den förädiska föreställningen att allt är politik?

Anonym sa...

89 % av ungdomarna mår bra. Skulle inte det vara ett fantastiskt resultat? Vad klagar ni på?