Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

söndag, april 15, 2007

Godmorgon Mona.

Sossarna inkasserar rekordhöga opinionsiffror. Det är bara att gratulera.

"Socialdemokraterna har den fördelen att alla kan önsketänka om den nya ledningen, säger Sören Holmberg (SVD)"
För Mona Sahlin kan en sådan här mätning betyda två saker. Antingen så höjs hon till skyarna och det Mona säger gäller. Eller så tas detta som ännu en intäkt för att det inte var socialdemokratin utan väljarna det var fel på i höstas. Således minskar Monas handlingsytrymme. Det återstår väl att se.

Miljöpartiet får som vanligt 5-6-komma-nånting. Sverigedemokraterna ligger på 3,4% och riksdagens portar börjar öppna sej så sakteliga. Läskigt.

1 kommentar:

Anonym sa...

""Socialdemokraterna har den fördelen att alla kan önsketänka om den nya ledningen, säger Sören Holmberg (SVD)""

Dvs, ungefär den fördel borgarna haft i ca alla år sedan hedenhös, fast då har de önsketänkt om "kommande regeringsmakt" och inte om kommande S-ledning. Den borgerliga kartell som vann valet har drabbats av samma bakslag som EU-vinnarna, det var bara under någon liten vecka som folket var "för", men egentligen är folk emot. Ett av de demokratiska problem som finns med att ha val blott vart fjärde år (riksdag), eller endast 1 val för att säga upp vår självständighet (EU-valet).

Jag har ju egentligen varit emot att separera valdagarna för kommunal-, landstings- och riksdagsval, men kanske bör man överväga att separera dagarna. Det finns en del nackdelar; om vindarna blåser olika varje år så får vi kanske mer varierande majorieter i de olika valen (i meningen att S kan vinna landstingsvalen klart, men borgarna riksdagsvalet, eller tvärtom), men det kan ju ses som en möjlighet till fördjupad demokrati.

Nåja, hela problematiken minskar väl i viktighet i takt med att tiden går och vi frivilligt avhändar oss allt mer makt från politikerna (våra företrädare) till företagare och rikemän. Allt i "avregleringars", "privatiseringars", och "självbestämmandets" heliga namn.

/MKt_förkyld